×
Menü

Snowboard & Téli Sportruházat

Milyen snowboard ruházatra van szükség?

Amikor kint vagy a sípályán elengedhetetlen, hogy snowboardozásra alkalmas öltözetet viselj. Azonban, amikor közeleg a szezon, sok olyan kérdést kapunk, hogy: Mégis milyen snowboard ruházatra van szükségem?

Kínálatunkban többek között kifejezetten síelésre és snowboardozásra szánt kabátokat, nadrágokat, aláöltözőt, sapkát, nyakmelegítőt és zoknit találhatsz. Mindegy, hogy az alpesi sí vagy a snowboardozás érdekel, itt meg fogod találni a számodra szükséges ruházatot, ahhoz, hogy ne hülj ki fent a hegyen.

A téli ruházatnak több funkciója van: elsősorban melegen és szárazon kell tartania a tested és mindezt úgy, hogy közben légáteresztő is legyen a kényelem érdekében. Végül, de nem utolsó sorban pedig a ruházatnak könnyűnek is kell lennie, hogy ne akadályozzon a mozgásban.

Egy átlagos snowboard ruházat a következő ruhadarabokból áll:

  • Síaláöltöző
  • Zokni
  • Poliészter vagy gyapjú középréteg
  • Snowboard kabát
  • Snowboard nadrág
  • Síkesztyű
  • Sapka

Ezen felül valószínűleg szükséged lesz napszemüvegre vagy síszemüvegre, valamint olyan apróságokra, mint a nyakmelegítő például. Amint azt láthatod, a snowboard ruházat összetétele egészen trükkös lehet. Az alábbiakban egy rövid leírást találhatsz a snowboard ruha összes rétegéről, amelyek együttesen egész nap melegen tartanak a pályán.

Miért réteges a snowboard ruházat?

Ha snowboardozásra készülsz, akkor minden esetben ajánlott rétegesen öltöznöd. Ezáltal kényelmesen snowboardozhatsz miközben az egyes rétegek szárazon és melegen tartanak a kedvenc sportod űzése közben.

Alapréteg: Az a réteg, amit legalul viselsz és kontaktban van a bőröddel, tehát végső soron ez tartja a tested ténylegesen melegen és szárazon. Alaprétegnek sí aláöltözőt szokás viselni, ami izzadságelvezető anyagból készül. Ha tényleg szárazon szeretnél maradni, akkor azt ajánljuk, hogy olyan aláöltözőt vegyél, ami szintetikus szövetből, merinói gyapjúból vagy selyemből készült.

Középréteg: Ez a réteg nemcsak melegen tart, hanem a hőszabályozásban is segít. Az időjárás a hegyekben ugyanis nagyon szélsőséges tud lenni, így pont annyira gyakori, hogy farkasordító hidegben síelsz, mint az, hogy hétágra süt a nap. Nagyon jól tud jönni, ha van egy extra réteg a kabátod alatt, amit adott esetben le is tudsz venni, ha az időjárás engedi. Mi azt javasoljuk, hogy poliészter vagy gyapjú felsőt használj középrétegnek.

Külső réteg: Természetesen ez nem más mint a snowboard vagy síkabát, illetve sínadrág. Néhány snowboardos és síelő egy plusz mellényt is fel szokott venni azért, hogy ne csak a puha síkabát tompítsa az eséseket, illetve természetesen a mellény is kiváló hőtartó réteg lehet. Egy jó snowboard ruházat víz - és szélálló, de közben légáteresztő is azért, hogy az izzadság elpárolgásával száraz maradj.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek