×
Menü

Gördeszka Rámpák és Grind Korlátok

Mik azok a gördeszka rámpák?

A gördeszka rámpákat a gördeszkások arra használják, hogy trükköket hajtsanak végre és felugorjanak a levegőbe. A leggyakrabban használt rámpák a launch rámpák és az ún. kicker-ek. Könnyen szállíthatók, és olyan felfelé néző felületből állnak, amik vagy egyenesek vagy görbítettek, hogy el lehessen rugaszkodni róluk.

A quarter pipe (negyedcső) rámpák és a gördeszkás félcsövek gyakran megtalálhatók a skateparkokban. A quarter pipe rámpák a fától a fémig mindenféle anyagból készülhetnek, és 90 fokos szöget zárnak be. Arra használják őket, hogy a levegőben trükköt hajtsanak végre, majd visszaereszkedjenek. A félcsövek általában fából készülnek, és a gördeszkások kedvenc rámpája a parkokban.

Mik azok a grind korlátok?

A grind korlát egy cső vagy keskeny platform, amelyet a gördeszkások gyakran használnak grindok és csúszások végrehajtásához. Helyezhetők csak a földre, vagy össze lehet kötni velük különféle rámpákat. A grind korlátok fémből készülnek, és általában négyzet vagy kör alakúak. A legtöbb grind korlát körülbelül 2 méter hosszú.

Hogyan építsünk skateparkot?

Az említett rámpák és korlátok közül sok megvásárolható otthoni használatra, hogy saját gördeszkaparkot tudj építeni magadnak. Némelyikük összeszerelést igényel, míg mások használatra készen érkeznek. Egy másik módja annak, hogy legyen rámpád vagy korlátod a hátsó udvarban, ha saját magad készíted el őket. Ehhez azonban némi szakértelemre és tapasztalatra van szükség a fával és fémmel való munkával.

Érdekelnek más gördeszkás kiegészítők? Nézd meg a Gördeszka Kerekeinket, Gördeszka Alkatrészeinket és Gördeszka Szerszámainkat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek