×
Menü

BMX Lánckerekek

  Szűrő
Színek
Márkák
Fogak száma
Lánctányér felszerelése
Előző
Következő
1 oldal / 3

Jó tudni

Mi a Lánckerék Funkciója?

A BMX lánckerekek szükségesek ahhoz, hogy a BMX kerékpárral haladni lehessen. A kerékpár hajtásláncának kulcsfontosságú részét képezik, és befolyásolják a menetérzetet. A lánckerék az egyik leglaposabb része a BMX bicajoknak, és számos színben és stílusban kapható, így a számodra megfelelőt választhatod.

A BMX lánckerekek általában alumínium vagy acél variációiból készülnek. Az alumínium lánckerekek nagy szilárdság/tömeg aránnyal rendelkeznek, míg az acél lánckerekek erősebbek, megfizethetőbbek, de nehezebbek. Érdemes megfontolni egy BMX lánckerékvédő használatát is. Ez különösen ajánlott agresszív bringásoknak, akik rendszeresen csúszkálnak a korláton vagy az utcán.

Milyen Lánckerékméret a Legjobb a BMX-hez?

Az, hogy milyen lánckerékméretre van szükséged bringás stílusodtól függ. A BMX lánckerékméreteket aszerint mérik, hogy hány foguk van. Egy Freestyle BMX kerékpáron az első lánctányér leggyakoribb fogainak száma 25 és 28 között van. Ez azonban 16-tól 45-ig terjedhet. A legtöbb modern komplett BMX kerékpár 25/9-es áttételű.

Az első lánckerék fogainak számának növelése nagyobb áttételt eredményez. Ez azt jelenti, hogy nehezebb lesz elindulni, de nagyobb sebességet érhetsz el. A Cross BMX lánckerekek általában nagyobb áttételűek, így a versenyzők nagyobb teljesítményt tudnak kifejteni.

További alkatrészekre van szükséged a következő BMX-célod eléréséhez? Tekintsd meg BMX kerekeinket és BMX pedáljainkat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek