×
Menü

BMX Lánctányérok

  Szűrő
Színek
Márkák
Fogak száma
Lánctányér felszerelése
Előző
Következő
1 oldal / 2

Válaszd ki a számodra megfelelő fogszámú BMX lánctányért

A BMX lánctányérok vagy másnéven lánckerekek a hajtás mechanizmus egyik kulcsfontosságú elemeinek számítanak. Az elérhető maximális sebességet a BMX áttételének aránya határozza meg. Minél több fogas a lánctányér, annál nagyobb sebességet tudsz a bringával elérni. Azonban minél nagyobb a lánctányér fogszáma, egyúttal annál nagyobb erő szükséges a hajtáshoz. Egy freestyle BMX lánckerekének a fogszáma általában 25 és 28 között mozog.

Egy freestyle BMX-en a lánctányér rendszerint csavarral van a hajtókarhoz rögzítve. Az ilyen típusú lánctányérokat csavaros lánctányérnak nevezzük. Azonban néhány BMX hajtás esetén a lánckerék a középrész tengelyének a bordáira illeszkedik. Az ilyen hajtásoknál nagyobb a forgatónyomaték, ugyanis a bordáknak köszönhetően a lánctányér 48 ponton rögzül a hajtókarhoz.

Egy ilyen, 48 érintkezési ponttal ellátott lánctányér egyértelműen a legjobb választásnak tűnhet, azonban nagyon sok freestyle BMX-es mégis inkább a csavaros lánckereket preferálja. Ennek fő oka, hogy a csavar lehetővé teszi az utólagos rászorításokat és lazításokat is, ami miatt sokkal könnyebb a szervizelés.

Kínálatunkban számos lánctányért találhatsz, amely mind a csavaros és a bordás rendszerrel is kompatibilis. A kompatibilitás egy adapterrel van áthidalva, ami a lánckerék tartozéka. Ha többet szeretnél tudni a kompatibilitásról, tekintsd meg az egyes termékek specifikációit.

Mi a helyzet a lánctányér védővel?

Ha agresszív a BMX-es stílusod és gyakran vered oda a bicót a padkának vagy a korlátnak, akkor érdemes beszerezned egy lánctányér védőt.

Választékunkban találhatsz néhány, extra, a fogakat megóvó védőréteggel ellátott lánctányért is. Ha a fogak nem kopnak el gyorsan, akkor sokkal hosszabb életű lesz a lánctányér. Természetesen ez plusz árképző, azonban jól fog jönni egy durva esés esetén.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek