Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Jéghoki Felszerelés

A jéghoki egy olyan sport, amelyhez viszonylag sok felszerelésre van szükség. Jégkorong felszerelések nagy választékát találod meg nálunk. Nem számít, ha még csak most kezdenél, vagy már magas szinten űzöd a sportot, nálunk megtalálod amit keresel.

Jéghoki felszerelés – Mit viseljek?

A jégkorong egy full-contact sport, azaz a játék nagy része a fizikai kapcsolat körül mozog. Emiatt viszonylag magas a sérülések kockázata, ezért nagyon fontos a védőfelszerelés használata. A hoki felszerelés magában foglalja a sisakot, a váll párnákat, a könyökpárnákat, a fogvédőt, a védőkesztyűket, a jégkorong nadrágot (párnázott nadrág) és a lábszárvédőket. A védőfelszerelésen kívül a hokikorcsolya és a jégkorong ütők is nélkülözhetetlenek. Ha védőfelszerelést, korcsolyát vagy hokiütőt keresel, itt a helyed.

A jégkorongról bővebben

Egy jégkorong csapat hat játékosból áll, és egyszerre két csapat mérkőzik meg egymással. A hat játékosból egy a kapus, kettő védekező és három támadó pozícióban van. Egy mérkőzés 60 percig tart, amennyiben nincs hosszabbítás.

A jégkorongnak többféle neve és szabálya volt az évek során. A sport egyik első verziója hasonlított a golfhoz, de természetesen jégen játszották. Innentől kezdve fejlődött a sport az 1800-as évek vége óta. 1875-ben játszották az első szervezett jégkorong-játékokat. A profi jégkorong a 20. század eleje óta létezik.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek