Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Hótalpak

Hótalpakkal az Új Kalandok Felé

A hótalpakkal való túrázás nagyszerű módja annak, hogy télen is élvezd a gyönyörű, hóval borított területeket. A lábbelit viselve a súlyod nagyobb felületen oszlik el, és nem süllyedsz mélyen a hóba. Így lehetséges, hogy olyan helyekre is eljuss, amelyek a hagyományos túrabakancsokkal nagyon nehezek lennének elérhetőek. A nyílt mezők, dimbes-dombos környék vagy a meredek lejtők mind leküzdhető akadállyá vállnak a megfelelő hótalppal. A természet felfedezése mellett nagyszerű testmozgásra is szert tehetsz, amely olcsó és problémamentes.

Mik azok a Hótalpak?

A hótalpak alapvetően platformok a lábad számára, amelyek növelik a felületet, amelyre lépsz, hogy minimalizálják a hóba süllyedést. A modern hótalpak hosszú utat tettek meg azokhoz az időkhöz képest, amikor még fakeretből és nyersbőrből készültek ezek a kellékek. A hótalpak ma már könnyebbek, erősebbek, és olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a fémfogak a jeges havon való túrázáshoz, vagy az állítható illeszkedésű kötések, amelyek biztonságban tartják a lábaid. Akaszd hát hagyományos hótalpaid a kandalló fölé, és nézd meg modern választékunkat.

Milyen hótalpat vegyek?

A hótalpaknak meg kell felelniük a súlyodnak, a hóviszonyoknak és a terep meredekségének, amelyen túrázni fogsz. Minden hótalp modellnél meg van adva az ajánlott maximális terhelés (súly), amelyet nem szabad túllépnie. A "terhelés" magában foglalja a súlyodat, valamint az összes ruházatot, cipőt és felszerelést, amelyet hótalpazás közben magaddal viszel.

A hóviszonyok segíthetnek eldönteni a kérdést, ha kettő vagy több modell között kell döntened. Ha mély porhóban fogsz hótalpazni, a nagyobb felülettel rendelkező párok jobban teljesítenek, mivel könnyebben "lebegnek" a felszínen, mint a kisebb modellek. Meredek terepviszonyok esetén az olyan funkciók, mint a sarokemelők és a hosszú lábujj- és sarokmerevítők nagyszerűek a mászáshoz, de ezek csak speciális hegymászó hótalp modelleken találhatók.

Ne feledd, nincs rossz idő, csak hiányos ruhatár. Öltözz a kinti időjárási viszonyoknak megfelelően. Ellenőrizd az időjárás-előrejelzést, vedd fel a legkényelmesebb téli csizmádat, és viselj megfelelő rétegeket. Jó ötlet, ha van nálad egy hátizsák, amelyben elfér egy plusz réteg, valamint néhány egyéb alapvető dolog, például naptej, víz, rágcsálnivaló és elsősegélycsomag. Hiányolsz valamit a felszerelésedből? Akkor nézd meg a Téli cuccainkat.

Egy másik sportág, amely sokban egyezik a hótalpas kirándulással, a sífutás. Ha többet szeretne megtudni erről, akkor nézze meg a Sífutó Síléceket és Sífutófelszereléseket.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek