×
Menü

Fullcapek & Baseball Sapkák

  Szűrő
Színek
Márkák
Stílus
Előző
Következő
1 oldal / 2

Deszkás sapkák igazi riderek számára

Szerezd be az új deszkás sapkádat itt és válogass olyan népszerű márkák közül, mint a Vans, Santa Cruz és még sok másik! Fullcap-ek, avagy snapback sapkák széles választékával rendelkezünk, ahol minden darab márkás, deszkások számára készült és részletekig kidolgozott.

Mi a különbség a fullcap és snapback között?

A snapback elnevezés a sapka hátsó, műanyag állítható részéből ered. Minden snapback hátulján található egy ilyen állítható pöckös rendszer, ebből adódóan nincsenek méretek, egy adott snapback mindenkire passzol. A fullcap elnevezés pedig a nem állítható, egyenes simlijű sapkákra vonatkozik.

Strapback vagy Snapback?

Itt, a SkatePro-nál természetesen strapback sapkákat is találhatsz. Egy strapback sapka első ránézésre ugyanúgy néz ki, mint egy snapback: mindkettő egyenes simlis, állítható sapka. A különbség az állítás módjában található. Míg egy snapback sapka az előbb leírt módon, műanyag pöckök segítségével állítható, a strapback sapka egy bőr vagy műanyag szíj összehúzásával állítódik.

Snapback sapka: a deszkás imázs része

A snapback sapka majdhogynem kötelező eleme egy deszkás ruhatárának. Nemcsak azért mert remekül kiegészíti a külsőt, hanem azért is mert árnyékolja az arcod a skateparkban a napsütéses napokon, így nem kell megvakulva beadnod az adott trükköt. Azért ne felejtsd el sisakra cserélni a deszkás sapidat, amikor éppen egy meredek rámpára, ugratóra, korlátra vagy egyéb extrém elemre tervezel merészkedni. Az itt található deszkás sapkák természetesen kizárólag kiegészítőként szolgálnak egy srác vagy lány ruházatához és nem nyújtanak semmiféle védelmet. Ezért ne felejtsd el a sisakot sem, fő a biztonság!

A fullcap sapkák története

Az első fullcap sapkák az 1950’-es években tűntek fel Amerikában, amikor a baseball viselet szerves részévé váltak. Azonban, a baseball sapkák megjelenésével a fullcap háttérbe szorult. Az első sapkákat még a hagyományos kalap mérethez igazítva gyártották, aztán a 80’-as és 90’-es években valami megváltozott: újra népszerűek lettek az egyenes simlis sapkák, ugyanis az egyre nagyobb népszerűséget szerző hip-hop kultúra felkapta őket. Ekkor jöttek rá, hogy a legelőnyösebb az állítható kialakítás és innentől kezdve nem nehéz kitalálni, hogy az állítható, univerzális méretű snapback lett a legelterjedtebb sapka forma.

Ahogy a deszkás ruházat és az úgynevezett streetwear betört a divatba, úgy vált a fullcap és a snapback sapka egyre több ember ruhatárának kötelező elemévé, így ma már nemcsak a deszkások és rapperek kiváltsága a viselésük - hanem bárki beszerezhet egyet, ha kedve tartja.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek