×
Menü

Mini BMX Kerékpárok

BMX és Mini BMX- Mi a különbség?

Egy mini BMX minden alkotóelemében megegyezik egy hagyományos BMX-el, leszámítva a méretét: minden alkatrész “le van kicsinyítve”. Amíg egy BMX-nek sokoldalú funkciója lehet, a mini BMX bicikli nem az a kerékpár, amivel legurul az ember a kisboltba, majdnem kizárólag trükközésre lett tervezve.

A cross BMX a motocross versenyeket lemásolva alakult ki, ahol szintén egy kör alakú pályán haladnak a versenyzők, ahogyan a cross BMX-nél is, csak ott kerékpárral. A BMX kultúra 70’-es évekbeli Kaliforniában született meg. A helyi gyerekek a motocross versenyek által inspirálva kivitték a biciklijüket az utcáról a terepre, és a motorosokhoz hasonlóan buckákat ugrottak és éles dirt kanyarokat vettek be. Ezzel közel egy időben született meg a BMX kultúra másik ága, a Freestyle BMX is, ahol a gyorsaság helyett a trükkökön van a hangsúly. Innen már csak egy ugrásnyira volt más stílusok, például a Flatland és az utcai/skateparkos irányzat megjelenése.

A BMX-ipar jelenlegi legújabb találmánya a Mini BMX bike azaz a Mini BMX kerékpár. Kis mérete ellenére legalább annyira strapabíró, mint a nagy tesója, a rendes BMX, ezért kiváló mind a parkos, mind az utcai csapatásokra is

Hogyan használd a Mini BMX biciklit

A bicikli elnyűhetetlenségét a masszív acél alkatrészeinek (váz,kormány) és a széles gumijainak köszönheti, amik a csillapítás mellett alkalmassá teszik szinte bármilyen terepen való használatra. Természetesen nincsen kisebb súlykorlát sem, ha elbír téged egy rendes BMX, akkor akármelyik Mini BMX is!

Méretéből adódóan gyerek- és felnőtt használatra is ajánlott. A gyerkőcök megtanulhatják a BMX-ezés alapjait vele, míg a nagyok belecsaphatnak a trükközésbe, így kis túlzással az egész család használhatja. A gyerekek számára különösen hasznos lehet először egy ilyen kerékpáron megismerkedni a sport fő jellegzetességeivel.

A kivitelezhető trükkök jellegben hasonlóak a tradicionális trükkökhöz amiket látsz az utcán vagy a skateparkokban, az akadályok megugrásától kezdve, a különböző grind-okig. Ha az utca a te tereped, célozd meg a padkákat, korlátokat és lépcsőket, ha pedig a parkban érzed otthon magad akkor várnak a rámpák. Sok sikert a Mini BMX-ezés elsajátításához!

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek