×
Menü

Cruiser Gördeszkák

Jó tudni

Mi a különbség a Cruiser és a hagyományos gördeszkák között?

A cruiser gördeszka tulajdonképpen a gördeszka és a longboard keresztezésével jött létre, ez által átvéve a longboardokra jellemző alkatrészeket, a hagyományos gördeszka méretének megtartásával. A cruiser lap formája nagyban emlékeztet az old school, 70’-es évekbeli deszkákra, a felszereltsége pedig szinte teljes mértékben megegyezik a longboardokon található alkatrészekkel. Ez a setup egy fürge és praktikus cruiser gördeszkát eredményez, amit mindennapi használatra terveztek. Mindazonáltal, a cruiser deszkák nem csak az utcákat átszelő deszkások szeretik, hanem egyre népszerűbb divatkiegészítők is.

A cruiser deszka formája, nagyrészt a kicktail miatt, általában a hagyományos gördeszkáéra hasonlít. Emellett azonban a cruiser deszkák nagyobb felfüggesztéssel vannak ellátva, mint a hagyományos gördeszkák. A kerekek is általában nagyobbak és puhábbak is, ami gyorssá és kellően tapadóssá teszi őket. Továbbá, a gumipogácsák igen rugalmasak, ami jó fordulékonyságot és könnyű manőverezhetőséget eredményez.

Út a gördeszkától a cruiser deszkáig

A gördeszka története a 40’-es, 50’-es években vette kezdetét, amikor elkészültek az első házilag barkácsolt gördeszkák, akkor még görkorcsolya kerekek felhasználásával. Az első, ténylegesen forgalmazott gördeszkákat egy kaliforniai szörfbolt számára gyártották és azon elhivatott szörfösök számára szánták, akik az utcákon akartak gyakorolni, amikor az óceánon uralkodó viszonyok nem voltak ideálisak a szörfözéshez.

A polimerizált műanyag kerekeket csak a 70’-es években találták fel, ami nagyban dobott a gördeszkák minőségén akkoriban. Ezek után a gördeszkázás népszerűsége rohamosan nőtt és a gyártók elkezdtek az első újításokkal kísérletezni, mint például a lap anyaga, kerékméret, különböző felfüggesztések, stb. Ebben az időben jelentek meg a szokatlan, alumínium, üvegszál és más műanyagokból készült deszkák is. Újabban nagy népszerűségre tettek szert a mini cruiser deszkák is, olyan márkák képviseletével mint például a Penny, Stereo Vinyl Cruiser vagy a Globe, akik közül az összes cég gyárt valamilyen műanyag gördeszkát.

Tekintsd meg a Műanyag Cruiser Gördeszkák és a Komplett Cruiser Gördeszkák kategóriákat, és találd meg a számodra ideális gördeszkát.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek