Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Freestyle Roller Fékek & Sárvédők

  Szűrő
Márkák
Fék típusa
Kerékátmérő

Jó tudni

Roller fékek - rugós és flex

Ezen az oldalon megtekintheted széles választékú roller fékjeinket, angolul scooter brake. Kínálatunkban a freestyle roller fékek mellett találhatsz fix sárhányókat is, ami igen népszerű az utóbbi időben a freestyle rolleresek körében. A roller fékekre általánosságban igaz, hogy strapabíróak de megfizethetőek, így nem lesz nehéz dolgod a költségvetéseden belül maradnod.

A roller fékek minden esetben a hátsó kerékhez vannak felszerelve. Freestyle rollerek esetén két fajta féktípussal találkozhatsz általában: rugós és ún. flex fékkel. A rugós fék egy standard fék konstrukció, amivel sokszor találkozhatsz gyerek és olcsóbb freestyle rollereken. A rugós fék három részből áll: magából a fékből, egy rugóból és egy felszereléshez szükséges csavarból. Bizonyos idő elteltével a rugó elveszti az erejét, ekkor érdemes kicserélni.

A másik fajta roller fék a flex sárhányó fék. Ez egy egyrészes konstrukció, amit csavarok erősítenek a roller laphoz. Ez a fajta fék jóval strapabíróbb, mint a rugós fék, ezért a magasabb árkategóriájú rollereken általában ezt találjuk.

Mi az a fix sárhányó?

Nos, a fix sárhányó tulajdonképpen egy merev fém kiemelkedés a roller lapon, ami a flex vagy a rugós fék helyén található. Ebből adódóan, a talpad segítségével kell fékezned egy “hagyományos roller fék” használata helyett.

Mi ennek az előnye? Valójában egész sok dolog. Először is, egy fix sárhányó segítségével elkerülheted, hogy a lábad véletlen a fékre lépjen, vagy blokkolja a kereket például 180 ugrások vagy fakie esetén.

Másodsorban, a fix sárhányók egy stílust tükröznek, sok freestyle rolleres úgy érzi, hogy a fix sárhányók pozitív hatással vannak a teljesítményükre és közben hozzáadnak valamit a rollerezési stílusokhoz.

Freestyle roller fékek kompatibilitása

Nem minden fék kompatibilis az összes roller lappal és nem minden fék használható az összes fajta kerékmérettel. Ezért, fontos megnézned, hogy a kinézett féked kompatibilis a meglévő roller alkatrészeiddel. A kompatibilitást az egyes fékek specifikációiban leellenőrizheted. Ott megtalálod a maximális kerékméretet és az adott féktípus leírását. Ne felejtsd, hogy a fék csavar lyukainak illeszkednie kell a roller lap lyukaihoz.

Ha továbbra is bizonytalan vagy a megfelelő roller fék kiválasztását illetően, olvass többet a freestyle roller fékekről a következő útmutatókban: Roller fék vásárlása.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek