Black Friday Hét
Spórolj akár 60%-t  -  Több mint 1000 leárazott termék  -  Mutasd az akciókat
×
Menü

BMX Láncok

  Szűrő
Színek
Márkák
Lánc típusa

Jó tudni

A Megbízható Freestyle BMX Lánc Beszerzése

A freestyle BMX kerékpár lánca felelős a hajtóerő átviteléért a versenyzőtől a hátsó kerékhez. Erősnek és tartósnak kell lennie, amely bírja a freestyle BMX-el járó kegyetlen igénybevételt.

Félszemes BMX lánc vs. Hagyományos BMX lánc

Amikor eljön az idő, hogy lecseréld régi BMX láncodat, az első nagy döntés, amit meg kell hoznod, hogy félláncszemes vagy hagyományos láncot vásárolj. A félszemes láncok láncszemeit úgy tervezték, hogy belső és külső láncszemként is működjenek, míg a hagyományos láncoknál külön belső és külső láncszemek vannak. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.

A félszemes lánc legnagyobb előnye a precizitás a lánc hosszának beállításakor. A félláncszemek lehetővé teszik, hogy a láncot fél láncszemmel hosszabbítsd vagy rövidítsd. Ez azt jelenti, hogy a hátsó kerék elhelyezésén elég apró változtatásokat végrehajtanod a lánc tökéletes feszességért. A fő hátránya, hogy a vastagabb oldallapok miatt a félszemes lánc nehezebb, mint a hagyományos lánc.

A hagyományos lánc a kettő közül a könnyebb megoldás, így ha a súlycsökkentés az elsődleges szempont, akkor ez a lánc a megfelelő. Ez a kialakítás a kerékpározás kezdete óta létezik, így rendkívül megbízható választás. A lánc hosszának beállítása során a láncot egyszerre csak kettő fél láncszemmel tudod hosszabbítani vagy rövidíteni. Ezért nem lehet olyan apró módosításokat végezni, mint a félszemes láncok esetében.

Milyen Láncra Van Szükségem a BMX-emhez?

A BMX láncok tipikus szélessége1/8 hüvelyk. Ez a leggyakoribb láncméret, amelyet a freestyle BMX kerékpárokon is megtalálsz. Néhány Cross BMX sportoló a 3/32 vagy 3/16 hüvelykes szélességet részesíti előnyben. Ez egy nagyon keskeny lánc, és ezért kisebb a súlya is - amire nagy hangsúlyt fektetnek egyes versenyzők. A legtöbb freestyle BMX-es a szabványos 1/8-os láncot részesíti előnyben.

A láncszemek eltávolításához és hozzáadásához láncfeszítőre van szükség. Ezeket, sok más hasznos termék mellett, megtalálod a BMX Szerszámok részlegünkben.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek