×
Menü

BMX Láncok

  Szűrő
Színek
Márkák
Lánc típusa

Ezért érdemes minőségi BMX láncot venned

Mint minden kerékpáron, így egy freestyle BMX-en is, a lánc feladata a lánctányér és a hátsó fogaskerék között biztosítani az erőátvitelt. Egyszóval, a lánc a BMX-ed egyik létfontosságú alkatrésze.

Habár lehetséges, hogy jelenleg az újonnan vásárolt freestyle BMX-ed élvezed, előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz a lánccsere. Talán pusztán azért, mert a korábbi lánc lestrapálódott, de az is könnyen lehet, hogy csak simán fejleszteni szeretnéd a bicódat.

Félszemes vagy SingleSpeed BMX lánc?

A BMX lánccseréje során a következő válaszút elé fogsz kerülni: Félszemes vagy sima, SingleSpeed láncot vásárolj.

Mindkét konstrukciónak megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a legnagyobb különbség az, hogy a félszemes BMX lánc precízebb lánchossz beállításra ad lehetőséget, mint a hagyományos egysebességes lánc.

A félszemes lánc nemcsak jobb láncbeállítást enged, hanem strapabíróbb is. Éppen ezért ajánljuk az agresszív, utcai stílust képviselő BMX-esek számára, ugyanis ezek a láncok sokkal jobban viselik az oldalirányú súrlódást és horzsolást.

Fontos: Néhány félszemes lánc összeszereléséhez és beállításához speciális szerszámok szükségesek. Ez mindig fel van tüntetve az adott lánc termékleírásában.

BMX lánc méretezés

A leggyakoribb láncméret a BMX-ek esetében ⅛”-es szélesség. Szóval, több mint valószínű, hogy ezzel a mérettel fogsz találkozni a te freestyle BMX-eden is. A cross BMX-ek esetén, néhány gyártó a 3/32”-es méretet preferálja. Ennek fő oka, hogy a 3/32”-es lánc rendkívül keskeny és ebből adódóan könnyebb is - a súly pedig fontos szempont a versenyzők számára. Azonban, ahogy már említettük, a BMX-es közösség zöme ⅛”-es láncot használ.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek