Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

BMX Agyak

  Szűrő
Színek
Márkák
Kerékagy
Tengely átmérő
Hajtás oldal
Előző
Következő
1 oldal / 2

Mik az Első és Hátsó BMX Kerékagyak?

A BMX kerékpár első és hátsó kerekeinek közepén találhatók a BMX kerékagyak. A küllőkön keresztül kapcsolódnak a felnihez, a tengelyeken át pedig a BMX vázához. Az első kerékagy célja, hogy az első kerék szabadon foroghasson, a BMX hátsó kerékagy azonban néhány további alkatrészből áll, például egy meghajtóból (driver), valamint kalapácsokból és rugókból. Ezek az alkatrészek azért vannak hozzáadva, hogy a hátsó kerék forogjon, amikor a sportoló pedálozik.

Különbség a Freecoaster és a Kazettás Kerékagyak Között

Amikor új hátsó kerékagyat választasz a BMX-edhez, döntened kell a freecoaster és a kazettás kerékagy között. Az egyik rendszer nem jobb, mint a másik, de ha figyelembe veszed a vezetési stílusodat, akkor segíthet eldönteni, hogy melyik lenne jobb számodra.

FREECOASTER BMX AGY

A legfontosabb dolog, amit itt meg kell említeni, hogy a freecoaster agyak lehetővé teszik, hogy pedálozás nélkül gurulj hátrafelé. Ez elengedhetetlen, ha sok fakie trükköt szeretnél gyakorolni és hátrafelé gurulni. A hátránya a holtjáték (slack), amivel a freecoasterek rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy amikor álló helyzetben meghajtod a pedált, az erőátvitel nem azonnal szabadul az agyra és a kerékre, hanem negyed-fél kör pedálmozgás után.

KAZETTÁS BMX AGY

Az azonnali pedálozásnál történő erőátvitel az, amit a kazettás kerékagytól kapsz. Ez lehetővé teszi a gyorsabb gyorsulást, és megkönnyíti a kezdők számára az olyan alapvető trükkök elsajátítását, mint a bunny hop és a manuál. Hátránya, hogy pedáloznod kell, amikor hátrafelé gurulsz, ezzel nehezítve az egyensúlyozást a fakie trükköknél.

Jobb Oldali VS Bal Oldali Meghajtású Kerékagyak

Végezetül, a hátsó kerékagy modellek készülhetnek jobb oldali, bal oldali vagy mindkét oldali meghajtással. Hogy melyiket választod, az szintén személyes döntés, de sok versenyző választja a bal oldali meghajtást, ha főleg a jobb oldalon csúszkál (grind), és a jobb oldali meghajtást, ha főleg a bal oldalon csúszkál. Voltaképpen arra az oldalra teszik a hajtást, ahol jobban tudják kímélni annak alkatrészeit, és kevésbé zavarja őket a trükkökben. Az csúszásokat a kerékagy tengelyeire erősített pegekkel végzik, de a legtöbb BMX kerékpárhoz nem járnak ilyenek.


Ha szeretnél pegeket a BMX-eddel való csúszásokhoz, akkor nézd meg a BMX Pegeket.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek