Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Bodyboard Szörfdeszkák

Bodyboardot mindenkinek

A bodyboard valójában a hullámok lovaglásának egy ősi formájából származik, ahol a hullámokon bármilyen felszerelés nélkül szörföztek. A bodyboard különbözik a normál szörfdeszkától, mert ezeknek nincs ventrális uszonyuk.

A bodyboardot több különféle módon lehet meglovagolni, a technika lehet prone, drop knee vagy stand up. A prone a legnépszerűbb, aminek köszönhetően olyan trükköket tudsz végrehajtani, amik nem lehetségesek a klasszikus stand up/álló pozícióban. Mivel a bodyboardnak nincs uszonya ami segítene a stabilitás megtartásában, már maga a bodyboard irányítása egy külön kihívás. Viszont ugyan ez a tulajdonsága könnyíti meg egyes trükkök kivitelezését, mint például a 360-as pörgések.

A megfelelő méretű bodyboard kiválasztásához, mért le a távolságot a padlótól a köldöködig. A bodyboard-nak a csípőd teteje és e köldököd közötti magasságúnak kell lennie. Ha esetleg nehezebb vagy, vagy kisebb hullámokat lovagolnál, fontos hogy olyan deszkát keress, ami fent fog tartani a vízen. Ne kövesd el azt az általános hibát, hogy hosszabb deszkát veszel, csak azért, hogy az jobban fennmaradjon a vízen. Inkább válassz egy kicsit szélesebb és/vagy vastagabb deszkát.

A bodyboard szörfdeszkának mindig laposnak kell lennie

Mindig ellenőrizd, hogy a deszka sík-e. Állítsd fel a deszkát az oldalára és nézd meg, hogy megfelelően lapos-e. A túlzott rocker profillal rendelkező deszkákkal nehéz elkapni a hullámokat, és lassabbak is. A rockerre szükség van fordulásokhoz, de ezt el tudod érni saját magad, a deszka hajlításával fordulás közben. Ezt a manővert könnyű megtanulni, de nagyon nehéz elsajátítani.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek