×
Menü

Görhoki - Egysoros Görhoki Korcsolyák

Mik azok a Görhoki Korcsolyák?

A görhoki korcsolyák (másnéven egysoros görhoki korcsolyák vagy utcai hoki korcsolyák) az alapvető felszerelés részét képzik mindazoknak, akik gyakorolni szeretnék az utcai görhokit. Ezek nagyon hasonlóak a jéghoki korcsolyákhoz, azzal az egyértelmű különbséggel, hogy ezek kerekeken gurulnak és puhább cipővel rendelkeznek ezzel nagyobb rugalmasságot biztosítva.

A görhoki kerekek általában 76 - 80 mm közötti nagyságúak, nem túl nagyok és nem is túl kicsik. A közepes méretű kerekek nagyobb fékező erőt nyújtanak, illetve nagyobb gyorsulást és irányíthatóságot mint a nagy méretű kerekek. Általában nagyon puha kerekekkel rendelkeznek a maximális tapadásért a pálya sima felületén. Azonban, ha kint szeretnél görhokizni, a keményebb kerekek a legjobbak az aszfaltra vagy cement útra.

Milyen méretű görhoki korcsolyát vegyek?

Ha új görkohi korcsolyát tervezel vásárolni, ne feledd el megnézni a mérettáblázatunk és lemérni a lábfejed hosszát. A méretezés minden márkánál különböző és a hoki korcsolyák méretezése másfajta az általános cipőkétől. A görhoki korcsolyáknak szorosan illeszkeniük kell az erőátvitelhez és megfelelő irányíthatósághoz. Hogyha a görhoki korid túl nagy, a lábfejeiden vízhólyagok keletkezhetnek és könnyen fájdalmat érezhetsz.

Hogyan válassz görhoki korcsolyát

Vedd figyelembe a stílusod és a szinted. A szabadidős egysoros görhoki korcsolyákat új játékosok számára készítették. Elérhető áron megvásárolhatóak és remek opciók vannak kezdőknek és fiatal játékosoknak, ha csak a barátaiddal szeretnél játszani az utcán. A kezdő görhoki korcsolyák sokszor flat beállítással érkeznek, négy darab 80 mm-es kerékkel a nagyobb stabilitásért.

A haladó játékosok, akik legalább egy-két alkalommal görhokiznak egy héten már profibb korikat fognak előnyben részesíteni. Ezeknek a koriknak könnyebbek, általánosságban kemény cipővel rendelkeznek és más fajta kerék felállással rendelkeznek az átlagostól - két 76 mm-es kerekük van elől és kettő 80 mm-es hátul - ezzel a legjobb fékezési lehetőséget nyújtva és megfelelő kontrollt az erős kanyarokhoz.

Szeretnél többet tudni a görhoki felszereléseinkről? Nézd meg az Hoki Felszerelés Vásárlása útmutatónkat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek