×
Menü

Hórollerek - SnowScoots

Mi Az a Hóroller?

A hóroller a legjobban úgy írható le, mint egy freestyle roller a havon. Ahelyett, hogy kerekeken gurulna, a hóroller első és hátsó sílécekkel, más néven szánkókkal rendelkezik, amelyek csúsznak és kanyarognak a hóban. A kialakítás többi része nagyon hasonló a lappal, villával, kormánybilinccsel és kormánnyal.

Akár gyerekeknek, akár felnőtteknek szánt hórollerekről van szó, nagyszerű szórakozást nyújtanak, mivel sokféleképpen lehet velük közlekedni. A freestyle rollerhez hasonlóan a hórollerek sík terepen is használhatók, ahol a pörgéseken, ugrásokon és freestyle mutatványokon dolgozhatsz. Ha sebességre vágysz, akkor a dombokon lefelé vagy a síparadicsomok pályáin is nyerhetsz lendületet. A tapasztaltabb sportolók még a pályán kívülre is elviszik a hórollereket, és belevethetik magukat a friss porhóba.

Hogyan Működik a Hóroller?

A hórollereket a kormány elfordításával és a súlyodnak a kívánt irányba történő áthelyezésével lehet irányítani. Ez a 2 mozdulat segíti a sílécek élét a hóba való belekapaszkodásban és a hatékony kanyarodásban. Hogyan lehet megállni a hórollerrel? A hóban húzott lábbal való megállás egyszerű módja a megállásnak, ha nem haladsz gyorsan. A lassítás vagy megállás további módjai a keresztirányú kormányzás, amivel visszakanyarodhatsz a dombbal szembe, így a gravitáció lelassít. Továbbá, a hátsó síléc oldalra csúsztatása és az élek használata a hóba kapaszkodáshoz is hatékony lehet.

A hórollerek szuper szórakoztató alternatívát jelentenek a snowboardozás, a szánkózás vagy a síelés helyett, különösen, ha már részese vagy a rolleres életnek. Egy másik alternatív téli sport, amely a városi akciósportokból nőtte ki magát, a hógördeszka (snowskate), amely a gördeszkázás válasza a havas telekre. Erről bővebben itt olvashatsz - Snowkates / Hógördeszkák

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek