×
Menü

Kerékcsapágyak

  Szűrő
Márkák
Csapágy precízió
Csapágy típusa
Csapágy mérete

Jó tudni

Hogyan válassz kerékcsapágyat a freestyle rolleredhez

Egy lestrapált kerékcsapágy bárki kedvét elvenné a rollerezéstől, ugyanis senki se szereti amikor minden erőfeszítés ellenére a roller csapágyai zörgő és csörgő hanghatások kíséretében visszatartják a kerekeket.

Van néhány dolog amit érdemes figyelembe venni egy új szett roller csapágy vásárlása előtt.

Zárt vs. nyitott roller csapágyak

Ha kültéren használod a freestyle rollered, akkor érdemes zárt kerékcsapágyakat beszerezned. A zárt ipari csapágyak sokkal jobban ellenállnak a pornak és más szennyeződéseknek, így minimális karbantartást igényelnek. A zárt csapágyakhoz a hagyományos gépzsírt javasoljuk kenőanyagnak.

Ezzel szemben, a nyitott csapágyak jó választásnak bizonyulnak a beltéri rolleresek számára. A nyitott csapágyak gyorsabb forgásra képesek, ami azt jelenti, hogy kevesebbet kell a rolleredet hajtanod. Ugyan több karbantartást igényelnek, de kis odafigyeléssel könnyen tisztíthatóak. A nyitott csapágyakhoz olajat ajánlunk kenőanyagnak.

Válassz minőségi kerékcsapágyakat

A roller csapágyak számos anyagból készülhetnek és az anyagösszetétel nagyban meghatározza a strapabírást és minőséget. Az olcsóbb, alsókategóriás roller csapágyak mindenféle maradék fémekből vagy edzett szénacélból készülnek. Mi, a SkatePro-nál nem javasoljuk ezeket a csapágyakat, ugyanis a legtöbbször már idő előtt cserére szorulnak.

A jó minőségű roller csapágyak króm, titánium vagy svájci acélból készülnek, míg a precíziós pl.: gyorskorcsolya csapágyak kerámiából készülnek, így ezek a legtartósabb csapágyak az összes közül.

ABEC:

Az ABEC (Annular Bearing Engineering Committee) besorolás egy skála, amely azt mutatja meg, hogy egy adott csapágy milyen hatékonyan alakítja át az energiát sebességgé. A precíziós besorolás ABEC 1-től ABEC 9-ig terjed - minél magasabb ABEC számú az adott csapágy, annál magasabb szintű precízitást, hatékonyságot és elérhető sebességet biztosít.

Ha azt szeretnéd, hogy minél tovább tartsanak a kerékcsapágyaid, akkor fontos, hogy elkerüld a homokot és a vizet, a csapágyak precíziójától függetlenül - ezeket egyik csapágy se szereti.

Szeretnél még többet tudni a csapágyakról és azok funkciójáról? Csekkold le részletes csapágy kisokosunkat

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek