Black Friday Hét
Spórolj akár 50%-t  -  Több mint 3.000 leárazott termék  -  Mutasd az akciókat
×
Menü

BMX Ülések

  Szűrő
Színek
Márkák
Ülés
Ülés párnázása
Nyeregcső hossza
Előző
Következő
1 oldal / 2

A BMX ülések négy fajtája

Négy fajta BMX nyerget különböztetünk meg: a pivotal, a tripod, az üléskombó (combo) és a rail ülések.

A pivotal egy olyan BMX ülésfajta, amit felülről kell a nyeregcsőre felszerelni. A felülről való felszerelés lehetővé teszi, hogy állítsunk az ülésszögön.

A tripod BMX ülések alulról vannak felszerelve, egy fix pozícióban, ez által nem lehet az ülésszöget változtatni. Ennek az ülésfajtának az előnye, hogy nem kell időről időre újra beállítanod azt. Csak szereld fel egyszer és mehet a menet!

Ahogy azt a neve is sugallja, az üléskombó egy nyereg és egy nyeregcső kombinációja. A két rész gyárilag van összeszerelve és nem lehetséges a szétválasztásuk.

A rail BMX ülések mellé jár egy nyeregcső is, amin ún. Rail, vagyis síneken helyezkedik el a nyereg. Míg a többi nyeregcsőnél általában ha levet valamit állítani, akkor az az ülésszög, ennél a fajtánál az ülés vízszintes helyzetét is lehet változtatni. Ez az ülés fajta dirt és freestyle BMX bicikliken is használható, de általában a dirtben alkalmazzák.

Könnyű, szoros és masszív BMX nyergek

Más kerékpáros sportokkal, mondjuk az országúti kerékpározással, ellentétben a BMX-esek relatív kevés időt töltenek a nyeregben ülve. Ez az egyik fő oka annak, hogy a legtöbb BMX ülés, amit amit láthatsz le van csupaszítva és mindenféle kényelmet szolgáló elem nélkül helyezkedik el a bringán úgy, hogy az ne zavarja a tulajdonosát a trükkök kivitelezése közben.

A BMX ülések rendkívül strapabíróak, azért,hogy kiállják az utcák és skateparkok vagy a flatland stílus által okozott megrázkódtatásokat. A legtöbb BMX ülés szerkezetén műanyag vagy kevlár elemek találhatóak, hogy megvédjék azt az oldalsó és első ütésektől.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek