×
Menü

Túra Sílécek és Túrasí Felszerelés

  Szűrő
Márkák
Hossz
Derék szélessége
Kötés
Nem

Az alpesi túra síléc egy sokoldalú léc típus

Egy sokoldalú sílécet szeretnél, amivel kipróbálhatod és kombinálhatod a különböző síelési ágakat, mint például az alpesi, cross country, telemark, túra vagy backcountry stílust? Akkor, egy túra síléc hozza el számodra az arany középutat, ugyanis így nem lesz szükséged csak egy pár sílécre, ahhoz, hogy kipróbáld magad többféle síelési ágban is.

A túrasí lényege, hogy a hegyre felfelé és onnan levezető utat is a síléc levétele nélkül teszed meg.Ebből adódóan, ez a fajta síelés a sífutás és az alpesi sí elemeit is magába foglalja.

Ha egy alpesi síparadicsomba utazol, a legtöbb esetben a túra sílécedet is használhatod a kijelölt sípályákon. A túra síléceken élvezet a síelés a sípályán és azon kívül is. Csak lépj be a kötésbe, rögzítsd a sarkad és mehet a menet!

Ha a természetet szeretnéd élvezni, túra síléceidet a pálya mellé vagy akár a mély hóba is beviheted. Egy pár túra léccel akár az ún. backcountry síelés kipróbálására is lehetőséged támad. A sarok szabad felemelkedése és a széles sítalp segítségével bárhová eljuthatsz.

Túrasí felszerelés

A túra síeléshez az átlagosnál különlegesebb felszerelésre lesz szükséged, ugyanis nemcsak le, hanem fel is kell jutnod a hegyre. Kínálatunkban túra sílécek, síkötések, botok és fókák széles választékát találhatod meg.

Nem könnyű sílécekkel a lábadon felgyalogolni a hegyre, a túrasí kemény munkával és izzadsággal járó sportág. A hegyről való lesíelés esetén viszont a célod az, hogy a síléc a hó felszínén haladjon, ez által lehetővé téve a kontrollált kanyarodást és megfelelő sebesség megtartását. Ezért fontos, hogy olyan sílécet válassz, ami elég széles ahhoz, hogy fent maradj vele a havon, de közben elég könnyű a hegyre való felmászáshoz.

Azért, hogy ne csúsz vissza a hegyre való felmászás közben, ajánljuk, hogy használj mászóbőrt, vagy népszerűbb nevén fókát. A fókát a síléc talpára szerelik fel.

A speciális túra síkötések lehetővé teszik, hogy fókával is lehessen mászni. Ezen kötések úgy készültek, hogy a sarkad szabadon tud mozogni a mászás során, miközben a bakancs orra továbbra is be van csatolva. Tekintsd meg a síkötés nélküli túraléc választékunkat..

Mivel a mászásnál a saroknak sokszor fel kell emelkednie, ezért a minél rugalmasabb síbakancs beszerzése a cél a túrasízők számára. Nézd meg az alpesi túra síbakancs kínálatunk.

A túrasí során utad szó szerint árkon-bokron és hegyen-völgyön vezet, ezért érdemes beszerezned egy pár állítható síbotot. Az állítható bot segítségével lehetőséded nyílik hosszabb bottal mászni, valamint rövidebbel lesíelni a hegyről.

A túrasí vad, a természet által uralt terepen történik. Éppen ezért neked és a túrasíző barátaidnak szükséged lesz megfelelő védőfelszerelésre is. Olvass többet a védőfelszerelésekről.

Túrasí léc akár kis költségvetésből

Porold le a régi alpesi síléced! Ha még nem tudod, hogy neked való-e a túrasí, akkor szerezz be egy pár fókát és egy túrasí kötést a régi sílécedhez és próbáld ki magad, hogy milyen érzés ez a sport.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek