Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Longboard Felfüggesztések

  Szűrő
Márkák
Tengely hossza
Hanger szélessége
Függő típusa
Függő szöge

Jó tudni

Milyen Longboard Felfüggesztést Vegyek?

A felfüggesztések a longboardok alapvető részét képezik. A longboard függők azok a T-alakú alkatrészek, amelyek összekötik a kerekeket a lappal, és lehetővé teszik a deszkások számára a fordulást. A megfelelő felfüggesztések kiválasztása attól függ, hogy milyen típusú longboardozást szeretnél űzni.

A longboard lap stílusa határozza meg, hogy top mounted vagy drop-through függőkre van-e szükséged. A top mounted, azaz felülről rögzített függőknél egyszerűen az egész függőt a lap aljára kell szerelned. Ha drop-through lapod van, amelynek mindkét végén lyukak vannak, akkor csak szét kell szedned a longboard függőket, a kingpines alaplemezt a lap tetejéről kell átengedned a lyukon, hogy aztán alulról szereld fel rá a hangert.

A top mounted függők nagyszerű manőverezhetőséget és érzékeny irányítást biztosítanak, míg a drop-through felfüggesztések nagyobb stabilitást és könnyebb hajtást kínálnak.

Milyen Méretű Függők Kellenek a Longboardhoz?

A longboard függők hanger szélessége jellemzően 150 mm és 180 mm között van. Általánosságban elmondható, hogy a longboard felfüggesztéseknek körülbelül a lapoddal egyenlő szélességűnek kell lenniük, azonban lehetnek szélesebbek vagy keskenyebbek is. A szélesebb függőek nagyobb stabilitást biztosítanak, de nehezebben fordulnak, és fennáll annak a veszélye, hogy a kereked beakad a lapodba kanyarodás közben. A keskenyebb függők nem lesznek olyan stabilak, de könnyebb lesz velük fordulni.

Milyen Szögben Legyenek a Longboard Függőim?

A longboard felfüggesztések megfelelő szögének megválasztása nagy hatással van arra, hogy a longboardod hogyan fordul el. A longboard szög alatt azt értjük, hogy milyen szögben áll a kingpin az alaplemezhez képest. A longboard esetében ezek a szögek jellemzően 35° és 55° között változnak. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a szög, annál jobb a manőverezhetőség és a fordulékonyság. Az 50° körüli "magas" szög a legelterjedtebb, és ideális a carving-hoz, krúzoláshoz és a kezdő riderek számára. Az "alacsony" szög inkább a tapasztalt és versenyszellemű deszkások számára alkalmas, akik lejtmenetben szeretik elérni a csúcssebességet.

Felfüggesztésekre van szükséged más deszkáidhoz? Nézd meg Gördeszka Felfüggesztések és Cruiser Függők kínálatunkat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek