Black Friday Hét
Spórolj akár 50%-t  -  Több mint 3.000 leárazott termék  -  Mutasd az akciókat
×
Menü

Longboard Felfüggesztések

  Szűrő
Márkák
Tengely hossza
Hanger szélessége
Függő típusa
Függő szöge

Jó tudni

Longboard felfüggesztés - standard vs. fordított

Alapvetően két féle felfüggesztés létezik - fordított kingpin függők amiket a leginkább longboardokon lehet látni, és a standard kingpin felfüggesztés, amik pedig a gördeszkákon népszerűek.

Amikor te magad rakod össze a longboardod, alapvetően a fordított kingpin függőt fogod választani, mert ezek könnyebben irányíthatóak, aminek köszönhetően jobb élmény lesz a gurulás.

Fordított kingpin függő gördeszka lapon

A fordított kingpin függők kifejezetten hosszabb lapokra lettek tervezve, bár nem kizárólag longboardokra valóak. Ha szeretnéd, hogy a gördeszkád agilisabb, irányíthatóbb legyen, használhatsz fordított kingpin felfüggesztést, viszont egy pár szabályt mindenképpen be kell tartanod.

Amikor a függők szélességét választod ki, fontos, hogy ezek ne legyenek sokkal szélesebbek mint a lap, mert ezzel kockáztatnád, hogy a cipőd hozzáérjen a kerekekhez. Valamint, ha a felfüggesztést új cruiser kerekekkel szerelnéd fel, jó ötlet egy úgynevezett riser pad-ot beszerelni, hogy elkerüld azt, hogy a kerekek hozzáérjenek a laphoz fordulásnál.

A top mount és a drop-through longboard függő közötti különbség

Attól függően, hogy mire szeretnéd használni a longboardod, választhatsz top mount vagy drop through felfüggesztést. A drop through-nál a függő át van bújtatva a lapon és a baseplate a lap felső oldalára van rögzítve. Ennek köszönhetően a lap jóval közelebb kerül a talajhoz, mint a hagyományos top mount lapok esetén.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek