×
Menü

Műkorcsolyák

  Szűrő
Márkák
Cipőméret
Cipő anyaga

Jó tudni

A műkorcsolyák jellemzői

A műkorcsolyák az olimpiai sportágként is elismert, műkorcsolyázásra vannak tervezve. Általában kifinomultabb és stílusosabb design-al rendelkeznek mint a hagyományos jégkorcsolyák. Továbbá a műkorcsolyák kevesebb béléssel és védőréteggel rendelkeznek, mint az tradícionális társaik.

A műkorcsolyák cipője gyakran csak bokáig ér, valamint a legtöbb fűzővel rendelkezik a csatok helyett. Ma már számos műkorcsolya műbőrből vagy PVC-ből készül. Ezek a szintetikus anyagok erősebbnek és könnyebbnek is bizonyulnak a bőrnél, ami különösen előnyös a különböző ugrások és trükkök bemutatásánál. Mivel ennél a korcsolyaágnál különösen fontos a megfelelő illeszkedés, sokan profik által állítatják be a korcsolyáikat a tökéletes illeszkedés érdekében.

A műkorcsolyák pengéje acélból készül és enyhén görbített a profiluk. Az egyik leglátványosabb ismertetőjele a műkorcsolyáknak a penge recés része a korcsolya orránál. A recés penge feladata, hogy stabilitást biztosítson az ugrások, trükkök kivitelezésénél. Továbbá, a korcsolya sarkán túlnyúló penge nagyobb stabilitást biztosít irányváltás esetén. A legtöbb műkorcsolya fekete és fehér színben készül. A versenyeken a női korcsolyázók általában fehér, míg a férfiak fekete korcsolyát viselnek. Egy biztos, semmiképp sem fogsz színes korcsolyát viselő műkorcsolyázókkal találkozni egy versenyen.

Mire használják a műkorcsolyát?

A műkorcsolyák könnyedén használhatók átlagos jégkorcsolyázásra is a jégpályán, pedig kifejezetten a műkorcsolyázásra lettek tervezve. Az első műkorcsolyákat a 19. században tervezték, amikor a korcsolyázás két ágra bomlott, a gyorskorcsolyára, valamint a műkorcsolyára. A műkorcsolya, mint verseny szám, 4 különböző számra bontható: páros; férfi, illetve női egyéni; jégtánc és szinkronkorcsolyázás. A résztvevőket a zsűrik értékelik egy speciális pontozási rendszer alapján.

Olvasd el a Jégkorcsolya Vásárlási Útmutatónk, ahol segítünk megtalálni a számodra tökéletes méretet és modellt.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek