×
Menü

Kétsoros Görkorcsolyák

  Szűrő
Színek
Márkák
Cipőméret
Kerék átmérő
Előző
Következő
1 oldal / 2

Jó tudni

Kétsoros görkorcsolyák - másnéven quad görkorcsolyák

Sokan tekintik a kétsoros görkorikat a korcsolyázás ősének. Ezeknek a korcsolyáknak két kereke van a talp elülső részén, míg másik kettő a talp hátulsó részén helyezkedik el, a gördeszkák kerekeihez hasonló elrendezésben. Valamint a korcsolya elején található egy gumi szerkezet ami fékként használható.

A quad görkorcsolyák voltak az első korcsolyák a piacon, és az egysoros társaik betörése előtt nagyon népszerűek voltak. Ezután egy időben az egysoros korcsolyák voltak a népszerűbbek, azonban az utóbbi években a kérsoros görkorik újra feltörőben vannak. Ez többekközt a retro designnak köszönhető, ami miatt retro korcsolyaként is emlegetik őket. Sok szülő és nagyszülő szeretettel emlékszik vissza a cipőjükre csatolható kétsoros görkorikra gyerekkorukból.

Miért válassz quad görkorcsolyát?

Ezek a korcsolyák igazi nosztalgiaként hatnak azok számára, akik gyerekkorukban egy kétsoros görkorin tanultak meg korcsolyázni. Emiatt sokan részesítik előnyben ezeket, a különleges korcsolyázó technikával és a retro designnal együtt.

A kerekek pozíciója miatt a quad görkorcsolyák nagy stabilitást biztosítanak lassú tempónál vagy egyhelyben álláskor. Másrészről viszont ezek jóval lassabbak mint egysoros társaik. Néhány kétsoros görkorcsolya alkalmas hoszabb edzésekre amíg mások inkább rövidebb utakra és disco korcsolyázásra valóak. Fontos, hogy olyan korcsolyát válasz ami megfelel a te személyes igényeidnek.

Néhány kétsoros görkori kinézetre nagyon hasonlít a klasszikus műkorcsolyákhoz a magas fűzős szárukkal, amíg mások inkább sportcipő szerű kialakítással rendelkeznek. Sok felnőtt quad körkorcsolya alacsonyabb szárral rendelkezik, aminek köszönhetően nagyobb a boka mozgástere, ezáltal jobban irányítható, viszont kisebb boka stabilitást nyújt.

Ha Derby-re keresel kétsoros görkorit akkor nézz körül a Derby kategóriában..

Milyen méretű kétsoros görkorit válassz?

A méret kiválasztásánál nagyon fontos, hogy a görkori illeszkedjen a lábadra. Fontos, hogy tudd benne mozgatni a lábad egy kicsit, és minidg legyen 0.5-1cm extra hely a lábujjaidnak. A cipőnek kényelmesen kell illeszkednie a lábfejed körül mindnehol, a sarkadtól kezdve a lábujaid végéig, miközben továbbra is kényelmes marad. Fontos, hogy mindig olvasd el a termékek oldalán található méretezési útmutatót.

Ha nem vagy benne biztos, hogy egy-vagy kétsoros görkorcsolyát válassz, olvasd el a Görkorcsolya Vásárlási Útmutatónk. Itt választ találsz a leggyakoribb kérdésekre.

Amennyiben továbbra is kérdéseid lennének, kérünk vedd fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, ahol kollégáink mindig szívesen segítenek kiválasztani a tökéletes korcsolyát.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek