×
Menü

Gördeszkák, Longboardok és Cruiserek

Jó tudni

Legyél a deszkák ura

Gördeszkák széles választékát találod meg nálunk, bármilyen stílusban. Nem számít, hogy az utcán vagy a skateparkban szereted csapatni vagy szimplán a krúzolásnak élsz, meg fogod nálunk találni az igényeidnek megfelelő deszkát.

Milyen gördeszkát válasszak?

Mindegyik stílus más jellegzetességgel és előnnyel rendelkezik, a számodra ideális választás csak az igényeiden és a fantáziádon múlik.

Gördeszkák

A gördeszkát az utcákon, skateparkban vagy félcsőben tudod használni. Ha az utcán gyakorolsz a legtöbbet, akkor érdemes minél kisebb kereket beszerezni a deszkádra, mivel ha a deszka közelebb fekszik a földhöz, stabilabbá válik. Ha rámpákon és egyéb ugratókon vagy többet, akkor a valamivel nagyobb kerekek jobb választásnak bizonyulnak. A gördeszkák juharfából készülnek, azon belül is a kanadai juhar a legerősebb. Ez a faanyag a lehető legjobb alapanyag, mivel igen strapabíró és nem deformálódik az erősebb becsapódások és ütések hatására sem.

Longboardok

A longboardok számos eltérő variációban készülnek. A longboardot szlalomozásra, krúzolásra, úgy nevezett freeride-ra vagy downhill-re használják. A krúzer deszkák ideálisak a kezdők és azok számára, akik az utcákon való krúzolást élvezik. A downhill longboardok a lejtőkőn történő nagysebességű lejövetelre lettek tervezve. A dancer, azaz táncos deszkákon pedig, szörfdeszka jellegű formájukból adódóan, sétálni vagy akár “táncolni” is lehet. A freeride és freestyle deszkák pedig tökéletesek, ha egyenes felületen szeretnél trükköket gyakorolni. A longboardok nem feltétlen juharfából készülnek, sokszor babusz vagy üvegszál összetételűek.

Cruiser gördeszkák

A krúzer deszkák lapja fából vagy nylonból készül. A fa krúzerek általában ugyanakkorák, mint egy hagyományos gördeszka, csak laposabb a lapkialakításuk, valamint jellemző rájuk az old school design. A nylon cruiser gördeszkák általában eléggé kicsik, ezért könnyű könnyű velükl manőverezni, illetve a hordozásuk is egyszerű. Mindkét anyagú cruiser nagy, puha kerekekkel rendelkezik, a gyors, de megfelelő tapadású deszkázási élmény érdekében. Népszerűségüket a könnyen élvezhető krúzolás és a kreatív design-nak köszönhetik. Ebből adódóan sokan divatkiegészítőként is használják őket.

Waveboardok

A Waveboardok eléggé különböznek a többi deszkától. Egy egységes lap helyett a waveboard deszka két, egymáshoz képest vízszintesen elmozduló lapból áll. Ezeket egy torziós tengely köti össze, ami mentén elmozdulhatnak. A deszkát a két lap elllentétes irányba való “elcsavarásával” lehet mozgásba hozni. A waveboard mind hajtástechnikában és design-ban is eltér a hagyományos deszkáktól.

Snowskate

A snowskate, azaz a hó-gördeszka kialakításában a gördeszkák és snowboardok stílusjegyei keverednek. Ezekkel a deszkákkal nincs szükséged se meredek sípályára, se sok hóra, ahhoz,hogy trükközz. A snowskate egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal kompaktabb, mint egy snowboard és nincs szükség kötésre és bakancsra sem.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek