Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Derbi Korcsolyák

Mi az a roller derbi?

A roller derbi egy szórakoztató sport ahol a cél egy beltéri pályán történő korcsolyázás, az ellenfelek lekörözésével. A sportot Leo Seltzer találta fel az 1930-as években, az Egyesült Államok területén vált a legelterjedtebbé, de az egész világon játszák már. A sportág a befogadóképességéről és a magas számú női résztvevőkről ismert. A sportot sima, ovális pályákon játszák.

A roller derbi játékosok négy kerékkel rendelkező cipőket viselnek, amelyek hasonlóan néznek ki a klasszikus kétsoros görkorcsolyákhoz. Versenyzés közben a játékosok maguknak választják ki a nevüket, ami az alteregójukként funkciónál a játék során. Továbbá, a játékosok arról is ismertek, hogy feltűnő, különleges dekorációt viselnek, például élénk sminket, arcfestéket vagy halászhálókat.

A derbi korcsolyázás egy súlyos fizikai aktivitásnak tekinthető, ahol a védőfelszerelés használata erősen ajánlott. A fizikai megerőltetés ellenére léteznek junior bajnokságok a fiatalabb játékosok számára.

Mik azok a derbi korcsolyák?

A derbi korcsolyák fürge korcsolyázásra vannak tervezve a derbi meneteiben történő részvételhez. A derbi görkorcsolyák az alacsony szárukról és alacsony tengelytávolságukról ismertek, melyek nagyobb mozgásteret és rugalmasságot tesznek lehetővé. A korcsolyák ki vannak párnázva, hogy nagyobb kényelmet nyújtsanak és biztonságot az erős ütések ellen.

A derbi korcsolyák bőrből, vegán-barát mesterséges bőrből vagy nylonból készülnek a minőség megőrzéséért egy tartós cipőhöz.

Hogyan kell illeszkedniük a derbi korcsolyáknak?

A derbi korcsolyák kiválasztásánál fontos a pontos illeszkedés, de érdemes figyelni, hogy ne szorítson túlságosan a korcsolya. A modelltől függően, néhány korcsolya hőformázható a tökéletes illeszkedés érdekében, de fontos, hogy ennek lehetőségét ellenőrizd, mielőtt megpróbálnád.

Szóval, milyen méretű derbi korcsolyát vásároljak? Ne feledd, hogy az összes márka kicsit másképp fejleszti a korcsolyáit, így nem általánosítható, hogy a derbi korcsolyák általánosságban nagyobbak vagy kisebbek. Emiatt fontos, hogy egyenként ellenőrizd a korcsolyák mérettáblázatát a megfelelő illeszkedésért.

Ha szeretnél többet tudni a derbi görkorcsolyákról és kerekekről, olvasd el az Útmutatónk Derbi Görkorcsolya Vásárláshoz.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek