Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Longboard Lapok

  Szűrő
Márkák
Lap Hossza
Lap Szélessége
Stílus

Jó tudni

Milyen Longboard Lapot Vegyek?

A longboard lap az egyik legfontosabb része a felszerelésednek. A komplett longboardokhoz hasonlóan a lapok is rengeteg féle formában és méretben kaphatók, és választhatsz carving, cruiser, downhill, freeride, freestyle és dancer típusok közül.

A cruiser longboard lapok általában 3 és 7 juharfa réteg közöttiek - tökéletesek a cirkáláshoz és a carvinghoz. Eközben a freeride és downhill longboard lapok többnyire 7-9 rétegből készülnek.

Az anyagokat tekintve a juhar longboard lapok a leghagyományosabbak, több furnért egymásra préselve készülnek. A bambusz longboard lapokat gyakran üvegszálakkal burkolják, és rugós érzetük van. A szénszálas lapok előállítása a legdrágább, de csúcsminőségű terméket eredményeznek, amely egyszerre merev és könnyű.

Top Mount és Drop Through Longboard Lapok

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy top mount vagy drop through lapot válassz.

A drop through lapoknál a deszkák alacsonyabban vannak a talajhoz képest, ami nagyobb stabilitást biztosít vezetés közben, és a kivágások biztosítják, hogy kanyarodáskor ne harapjon a kerék a lapba. Ezek a deszkák ideálisak a nagy sebesség eléréséhez. Eközben a top mount longboard lapok ideálisak a carvinghoz és a cirkáláshoz, gurulgatáshoz.

Bármelyik lap típust is választod, jó tudni, hogy minden Longboard felfüggesztés kompatibilis a típustól függetlenül.

Mikor Kell Lecserélni a Longboard Lapot

Sokan szeretnék tudni, hogy milyen gyakran kell cserélni a lapot. Az igazság az, hogy nincs egy mágikus időtartam arra vonatkozóan, hogy mikor kell megújítani a lapot. Ez inkább attól függ, hogy milyen rendszeresen gurulsz vele, és milyen stílusban longboardozol. Egyes lapok évekig bírják rendszeres használattal, míg mások csak hónapokig lesznek jók. Ha repedések kezdenek megjelenni, vagy apró fadarabok vállnak le a deszkáról akkor lehet, hogy itt az ideje, hogy új lapot vegyél.

Természetesen vannak módszerek, amelyekkel növelheted a lapod élettartamát. A legegyszerűbb dolog, hogy kerüld a túl sok vizet és a napsütést. Ezek gyengítik a deszkát és növelik a repedések valószínűségét.

Ha kíváncsi vagy a longboardokra, nézd meg a Longboardok vásárlása című útmutatónkat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek