×
Menü

Longboard Lapok

Jó tudni

Találd meg a stílusodhoz legjobban illő longboard lapot

A longboard deszkalapja alapvetően meghatározza annak deszkázási sajátosságait. Ebben a kategóriában longboard lapok széles választékát találod, melyek segítségével megépítheted a saját, egyedi longboardodat.

Mindegy, hogy az adrenalin fröccsel teli kanyarodások, a száguldás és a meredek lejtők vagy a városi krúzolás közben a napsütés élvezése vagy akár a skatepark vonz - nálunk megtalálod az igényeidhez legjobban illő longboardot.

Longboard deck felépítése

A longboard lap konstrukciója nagyban meghatározza, hogyan fogsz vele deszkázni. A downhill és freeride longboard deszkalapok gyakran 7-9 rétegű juharfából készülnek. A többszörös réteg egy rendkívül agilis deszkát eredményez, ami megfelelő stabilitást biztosít nagy sebesség esetén is.

Másrészt viszont, ha egy cruiser vagy ún. Carving longboard lap érdekel, akkor még simább futásra és nagyobb kényelemre vágysz, mint egy nagy sebességű, downhill menet esetén. A cruiser longboard lap 3-7 rétegű juharfából és további, kitöltő rétegekből, mint például bambusz vagy üvegszálból áll - ami tökéletessé teszi az éles kanyarokra és krúzolásra. Továbbá ezek a lapok nagyobb hajlékonysággal, azaz flex-el rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy pumpálással növeld a sebességet menet közben.

Longboard lap formák

A longboard lap formája nagyban meghatározza, hogy milyen longboardozási stílusnak szeretnél hódolni. Hat fajta longboard lapot különböztetünk meg: carving, cruiser, downhill, freeride, freestyle és dancer. Olvass többet a különböző lap formákról itt.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek