Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Kitesurfing Ernyők

  Szűrő
Márkák
Méret
Stílus

Milyen típusú ernyők léteznek a kiteszörfben?

A kiteszörf ernyők, vagy más néven parafoil ernyők, változóak alakjuk, méretük és szerkezetük szerint. Két fő ernyőkategóriát különböztetünk meg: Leading Edge Inflatable (LEI) és Foil.

A LEI kite egy egyhéjú parafoil ernyő, amelynek szerkezeti tartását felfújható hólyagok biztosítják. Ez a fajta kite ernyő a legelterjedtebb a kiteszörfben. Tud lebegni a víz felszínén és könnyen újraindítható is, ezért a LEI kite ernyők tökéletesek kezdők számára.

Bár a foil ernyők a leghatékonyabbak ebben a sportban, nekik nincsenek felfújható hólyagjaik. A foil ernyők zárt vagy nyitott légcellákkal működnek, amik a levegő beáramlásával alakot öltenek. Ha az ernyő belesik a vízbe, potenciálisan megtelhet vízzel és elsüllyedhet.

Hogyan válassz kitesurfing ernyőt?

Az ügyességi szinted és a kiteszörfözési stílusod az, ami meghatározza, milyen kitesurfing ernyő lesz tökéletes a számodra. A kiteszörfözési stílusokat oszthatjuk freeride és freestyle kategóriákra.

Minden kezdő freeride ernyővel indít. A freeride ernyők kevesebb szélerővel rendelkeznek és könnyebben irányíthatóak. Ezek a kite ernyők tökéletesek a tanulásod elkezdéséhez, illetve a sík vízen, mérsékelt sebességgel való cirkáláshoz. A középhaladó és haladó kiteszörfösök a nagyobb, freestyle ernyőket részesítik előnyben. Még ha a szél gyenge is, a freestyle ernyők segítenek a legnagyobb teljesítményt elérni. Így a kiteszörfös hullámokon cirkálhat, vagy nagy sebességet érhet el sík vízen is.

Ha többet szeretnél tudni a kite ernyőkről, nézd meg a részletes Buying Kitesurfing Gear útmutatónkat.

Vágj bele a kalandokba a kitesurfing csomagokkal

Itt megtalálod a legfontosabb kitesurfing felszereléseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy vízre szállj. Nem számít, hogy kezdő vagy-e vagy már rutinos, minden ügyességi szintnek kínálunk kitesurfing csomagokat. Nem csak kényelmes, ha csomagot vásárolsz, de sokkal kedvezményesebb is, mintha egyenként vásárolnád meg a csomag tartalmát. A csomag azt is garantálja, hogy az összes felszerelés kompatibilis egymással.

A kitesurfing csomagok tartalma

A kitesurfing csomagok négy fő felszerelést tartalmaznak, ezek pedig az ernyő, a bár, a kiteboard és a szíjak a kötésekkel együtt. Az ernyők és a kiteboardok különbözhetnek méretben és hosszúságban a kiteszörfözési stílustól függően. A cipőméreted segít eldönteni, hogy milyen szíjakat és kötéseket érdemes beszerezni. És végül a legfontosabb döntés a bároknál az, hogy 4 vagy 5 zsinóros kitesurf bárt válasszunk. A 4 zsinóros bárok megfelelők kezdők számára, mivel egyszerűen használhatók, míg az 5 zsinóros bárok beállítása bonyolultabb, de könnyebben lehet újraindítani őket gyengébb szélben.

A heveder egy másik olyan felszerelés, amely szükséges a kiteszörfölés során. Ez köt össze téged a kitesurf bárral, ezért kényelmesnek és tartósnak kell lennie. Ha szeretnéd megnézni a választékunkat, látogasd meg a Kitesurfing Harnesses oldalt.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek