Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Freestyle Rollerek

  Szűrő
Színek
Márkák
Teljes magasság
Kompresszió típusa
Kormánycsapágy típusa
Előző
Következő
1 oldal / 3

Jó tudni

A freestyle roller- A rollerezés új szintje

Freestyle vagy extrém rollereknek nevezzük azokat az elpusztíthatatlan rollereket, amik kimondottan ugratásokra és trükközésre lettek tervezve. A freestyle kategória a hagyományos rollerek közül nőtte ki magát, amint elkezdtek az első rolleresek trükköket gyakorolni és rájöttek, hogy a hagyományos rollerjeik nem bírják a hatalmas igénybevételt.

Az extrém rollerek jellemzői

Első ránézésre a freestyle rollerek ugyanúgy néznek ki, mint egy átlagos roller. Azonban, ha jobban megnézzük, az extrém rollerek nem hajthatóak össze és a kormányuk magassága sem állítható. Ez a kialakítás az oka részben annak, hogy sokkal strapabíróbbak, mint a hagyományos rollerek.

A legtöbben azt szeretnék, hogy a freestyle rollerjük könnyű és strapabíró legyen egyben, azonban legtöbbször ez nem lehetséges maximálisan és valamelyik irányba kompromisszumot kell tenni. A rollergyártó cégek próbálnak előrukkolni újabbnál-újabb anyagokkal és tervezéssel, így a piacon széles árkategóriájú alkatrészek közül válogathatunk és egyes alkatrészek akár drágábbak lehetnek, mint egy egyszerű komplett freestyle roller.

Néhány tényező, amire nagy hangsúlyt fektetnek a rollergyártók:

  • Szilárd hátsó (lap) és fejcső
  • Könnyű és masszívabb kerekek
  • Egyelemes csatlakozású lap
  • Erősebb kormánybilincs

A drágább freestyle rollerek kompressziós rendszerrel vannak felszerelve. Az egyes kompressziós rendszerek, mint például a SCS, ICS és HIC, különböző kialakítással rendelkeznek, de mind arra lettek kitalálva, hogy még masszívabbá tegyék a kormány és a villa csatlakozását.

Gyári vagy egyedi freestyle roller?

A legtöbb itteni freestyle roller komplett és az összes alkatrésze azonos gyártótól származik. Ennek az az előnye, hogy biztosan minden mindennel kompatibilis és olcsóbb is, valamint egy gyári roller általában olcsóbb, mintha alkatrészeket vásárolva raknánk össze egyet.

A sokféle márkájú és árkategóriájú gyári freestyle rollerek között a haladó és a kezdő rolleresek is megtalálják a számukra legideálisabb freestyle rollert.

Azonban sok tapasztalt freestyle-os olyan rollert szeret összeállítani, amin minden alkatrész gondosan ki van válogatva a legjobbak közül, ezért az egyedi roller építésést választják.

A SkatePro-nál az egyedi roller kategóriánkban választhatsz egy, a szakértőink által összeállított komplett freestyle rollert vagy akár megtervezheted a sajátodat is a Tervezd meg a saját rollered eszközünkkel.

A freestyle rollerekről itt olvashatsz többet.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek