Boldog Valentin-napot
Különleges ajánlatok és kedvezmények  -  Mutasd az akciókat
×
Menü

Sínadrágok / Sígatyák

  Szűrő
Márkák
Méret
Nem
Előző
Következő
1 oldal / 2

Sínadrág: melegen, szárazon és fürgén tart

Szeretnéd tudni, hogy mit érdemes síeléshez felvenni? Nos, ez mind attól függ, hogy milyen fajtájú és intenzitású síelést tervezel. Ebben a kategóriában sínadrágok vagy sígatyák széles választékát találod.

Mielőtt elbizonytalanodnál a sínadrág kiválasztását illetően, érdemes néhány dolgot átgondolnod.

Egy jó minőségű sínadrág tagolt a hajlatoknál, így megfelelő kényelmet és mozgásszabadságot biztosít, valamint az eleje rendszerint szélálló anyagból készül, hogy lesiklás közben is melegen maradj. A sígatyák hátsó része pedig rendszerint rugalmas, légáteresztő anyagból készül, ami pedig segíti az aláöltöző által leadott izzadtság elpárologtatását. Ha extrém hideg körülmények közt tervezel síelni, akkor érdemes egy főként sífutáshoz használatos, thermo sínadrágot beszerezned.

Az itt található összes sínadrág minőségi alapanyagokból, a legjobb márkák által lett gyártva.

Így teszteld a sínadrág szélállóságát

Ha meg akarsz győződni róla, hogy a sígatyád vagy más téli ruhadarabod szélálló-e, akkor ezt megteheted egy egyszerű teszt segítségével. Nyúlj bele a sínadrága a kezeddel, majd fúj rá erősen az anyagra közelről. Ha belül nem érzel semmit, akkor a sínadrág vagy az adott ruhadarab valóban szélálló.

A minőségi sínadrágok előnyei

Ha a síelést mint sportot vizsgáljuk, akkor megállapíthatjuk, hogy az sok szempontból hasonlít a futásra. A sport közben végzett mozgás szinte teljesen megegyezik például. Ezért a síeléshez és futáshoz tervezett nadrágok hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Az egyik fő cél mindkét esetben a lábak mozgékonyságának az optimalizálása. A sígatyák bő és szűkített szabással is elérhetőek - a választás a te személyes preferenciádon múlik.

Csak úgy, mint a futónadrágok, a sínadrágok is gyakran fényvisszaverő csíkkal vannak ellátva, ami jobban észrevehetővé teszi a viselőjüket, rossz látási körülmények közt is. Ez különösen fontos, ha a backcountry síelést preferálod. Ha backcountry túra síelő vagy, akkor érdemes egy fejlámpát is magaddal vinni.

Ne feledkezz meg a minőségi aláöltözetről sem

Kimondottan javasolt egy vékony gyapjúból készült aláöltözőt viselni a sínadrág alatt. A gyapjú ugyanis jó izzadságelvezető tulajdonsággal rendelkezik.

A síelés az egész testet átmozgatja, ezért annak megfelelő szellőzésre van szüksége. Az összes nálunk található sínadrág tartalmaz légáteresztő anyagot, ami lehetővé teszi a megfelelő szellőzést.

Míg néhány modell csak a szél és a nedvesség ellen véd, a választékunkban hőszigetelő tulajdonsággal ellátott sígatyákat is találhatsz.

Milyen anyagból készül egy sínadrág?

Ha egy átlagos síelésre szeretnél felkészülni, akkor érdemes olyan sínadrágot választanod, ami nemcsak szárazon, hanem melegen is tart. A sípályákra a poliészterből készült sínadrágot javasoljuk.

Mindegy, hogy versenyszerűen vagy csak hobbiból űzöd a sportot, a sífutás egy komoly fizikai igénybevétellel járó sport. Az ebben a kategóriában található, sífutáshoz szánd nadrágok mindegyike a hőtartás mellett kiváló párologtató képességgel is rendelkezik, így belülről is száraz maradhatsz.

Ahogyan azt már említettük, a nálunk kapható sínadrágok zöme elől szélálló, hátul légáteresztő anyaggal van ellátva, továbbá az extra hőszigetelő réteggel ellátott sínadrágjaink a farkasordító hidegben is megállják a helyüket. Emelett természetesen mindegyik sínadrág vízálló.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek