×
Menü

Hoki korcsolyák

  Szűrő
Márkák
Cipőméret
Bélés tulajdonságai
Cserélhető él

Jó tudni

A hoki korcsolya anyaga és tulajdonságai

Senkit nem érhet meglepetésként, hogy a jégkorong korcsolyáknak egyszerre kell erősnek, és merevnek lenniük, miközben optimalizálva kell lenniük a gyorsulásra, megállásra és fordulásokra. Ebben a kategóriában jéghoki korcsolyák széles választékát találod, mind nők és férfiak számára, mivel a jégkorong korcsolyák általában unisexek.

A jégkorong korcsolyák jó boka támasszal, és kissé hajlított vázzal rendelkeznek a gyorsulás és a könnyű manőverezés érdekében. Ezenkívül a hoki korcsolyák robusztus kialakításúak, és általában csatok helyett fűzővel vannak ellátva az optimális illeszkedés érdekében.

A legtöbb jéghoki korcsolya PU-bőrből és műanyagból készül. A PU-bőr nem annyira flexibilis mint az igazi bőr, de cserébe nagyon tartósak és erősek. Amikor jéghokit játszol, a korcsolyád extrém igénybevételnek van kitéve, a hokiütők, a korong és az ütközések által, ezért nagyon fontos, hogy a korcsolya megfelelően védje a lábad.

A korcsolya éle több funkciót lát el egyszerre, ezek segítségével gyorsulnak fel a korisok, de ezt használják fékezésre is. Ráadásul a gyors elindulás és fordulás is ezek által lehetséges. Rendszeres használathoz (heti edzésekhez és ennek eredményeként sok élezéshez) rozsdamentes acél él az ajánlott, mivel ezek nagyon tartósak és alkalmasak az újra és újra élezésre.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek