×
Menü

Síkabátok

  Szűrő
Színek
Márkák
Méret
Típus
Felhasználás
Nem
Előző
Következő
1 oldal / 3

Fontos a megfelelő síkabát kiválasztása

Mindegy, hogy verseny vagy hobbi síelő vagy - a megfelelő síkabát kiválasztása kulcsfontosságú a teljesítményed növelése és az élvezetes síelés szempontjából is.

Síkabát: melegen és szárazon tart

Az itt található összes síkabát úgy lett tervezve, hogy szárazon és melegen tartson téged. Az itt található síkabátok zöme elölről szélálló anyagból készült, míg a hátuljuk légáteresztő anyaggal van ellátva a szellőzés biztosítása érdekében. Ez a kombináció sikeresen megvéd a hideg széltől és közben a szellőzés által megszünteti az aláöltöző által átadott izzadságot és túlzott hőt.

Hogyan válaszd ki a megfelelő síkabátot?

Felmerül a kérdés, hogy milyen síkabátot válassz attól függően, hogy éppen az alpesisí vagy a sífutás érdekel. Ez elsőre lehet fogós kérdések tűnhet, de valójában nem az - csak az alábbi két dologra kell válaszolnod:

  • Milyen intenzitással szoktam síelni?
  • Milyen az idő/Hány fok van?

Ha szereted a határaidat feszegetni vagy akár versenyszerűen síelsz (alpesisí vagy sífutás) akkor az átlagosnál vékonyabb kabátra és középső rétegre van szükséged. Ezáltal, nem kell majd menet közben megállnod, hogy le- vagy felvegyél egy újabb réteget.

Ha egy hobbi síelőnek tartod magad, akkor a legjobb az, ha jó vastag pulcsit viselsz középső rétegnek. Az sem árt, ha van nálad egy extra, vékony kabát, amit bármikor elővehetsz a táskádból, ha megállsz pihenni vagy menet közben hidegebbre fordul az idő.

A jó síkabát nemcsak melegen és szárazon tart, hanem kényelmes is

Egy jó síkabát melegen tart a hegytetőn és kényelmesen érzed magad benne menet közben is. Mert ugyebár egy síeléssel eltöltött nap csak akkor mondható sikeresnek, ha sikerült szárazon és melegen maradnod közben.

Egy síkabátnak nemcsak az a feladata, hogy megvédjen és melegen tartson, hanem az is, hogy biztosítsa a tested megfelelő szellőzését és elősegítse a nedvesség és izzadtság elpárolgását. Ahogy már korábban említettük, számos itt található síkabát elől szélálló, míg hátul légáteresztő, ezáltal a tested tud lélegezni és stabil marad a testhőmérsékleted, a kinti időjárástól függetlenül.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek