×
Menü

Sífutó és Túra Lécek & Felszerelés

Válaszd ki a megfelelő sífutó lécet és felszerelést

A sífutó léc, más néven túrasí léc, a világ legrégibb sísportjának alapkelléke. A sífutás kiváló edzésforma, ami átmozgatja a fő izomcsoportokat, és ezzel egyidőben javítja az egyensúlyt és a koordinációt.

A sífutó léc hosszának kb. 20 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a testmagasságod. Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő sílécet, először ki kell válaszd, hogy hogyan szeretnéd azt használni.

A sífutó lécek 3 típusa

A sífutásnak alapvetően három típusa van, kissé eltérő tulajdonságokkal. Ezek a klasszikus, a szabadstílusú/korcsolyázó stílusú, és a túrasí.

Kalsszikus sífutás

Vékony, könnyű sílécek, amelyek kiválóan alkalmasak azoknak a síelőknek, akik szeretik a sebességet és a hosszú ápolt sípályákat. Mivel vékonyabbak, ezért jó egyensúlyérzékre és ezért némi tapasztalatra van szükség a használatukhoz. Versenyzésre is alkalmasak.

szabadstílusú/korcsolyázó stílusú sífutás

Ezek a sílécek általában rövidebbek és merevebbek, mint a másik két típus. Maga a név is azt mutatja, hogy ezek a sílécek oldalirányú mozgásmintát igényelnek, ezért ezek a lécek dinamikusabbak és speciális technikát igényelnek.

Túrasí

Ezek a sílécek nehezebbek és szélesebbek, mint a másik két fajta. Ez azért van, mert ezek a lécek hosszabb, kitaposatlan utakra, és a bármilyen előkészítetlen havas terepre lettek tervezve. A síléc formatervezése lehetővé teszi, hogy a hegyre felfelé és lefelé is lehessen velük haladni. A túrasí lécek közép- vagy haladó síelőknek ajánlottak, akik jól kiismerik maguk a hegy körül.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek