×
Menü

Off-Road Görkorcsolyák

Az off-road korcsolyák kombinálják a sportot a természettel

Az off-road korcsolyák (másnéven terep vagy dirt korcsolyák) az egysoros görkorcsolyák egy alkategóriája, a normál út és terepviszonyoktól elrugaszkodva - például földúton, hegyi utakon vagy erdei utakon végezve. A durva, egyenetlen utakon az off-road görkorcsolyázás nem megvalósítható általános fitnesz görkorcsolyákkal, hiszen a fitnesz görkorcsolyák kerekei kisebbek és csapágyai nem off-road utakra vannak tervezve.

Ha tényleg szeretnéd meghódítani az erdei utakat és felfedezni a vadont függetlenül a felülettől és időjárástól, erős terep görkorcsolyákra lesz szükséged, nagy, felfújható kerekekkel. Az off-road egysoros görkorcsolyázás a tapasztaltabb korcsolyázók számára a legalkalmasabb, akiknek már jó az egyensúlyérzékük, ismerik a durvább felületeket és kedvelik a természetben töltött időt.

A terep görkorcsolyázás különböző stílusai

Az off-road görkorcsolyázás két stílusra bontható - downhill és cross-country. A cross-country korcsolyázás a nordic walking, a sífutás és a görkorcsolyázás ötvözete. Ennél a stílusnál botok segítenek megtartani a lendületet az egyenetlen utakon. Továbbá, a cross-country korcsolyázást két keréken kivitelezik, hasonlóan a sírollerezéshez.

A downhill stílust általában inkább dombos környezetben végzik, ahol a korcsolyákon lehetséges a lejtőkön gurulás, füves vagy homokos utakon, bármilyen időjárásban - még akkor is, ha kicsit havas az út. Azonban, a sérülések elkerülése végett, nem ajánlott a túl meredek lejtők kiválasztása. A downhill korcsolyázást három kerekű korcsolyákon végzik és nem használnak hozzá botokat.

Ha érdekelne a szabadidős vagy fitnesz görkorcsolyázás simább utakon, nézd meg az Egysoros Görkorcsolyák és Freeskate Görkorcsolyák kategóriáit.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek