×
Menü

Skate Cross Country Skis

  Szűrő
Márkák
Hossz
Kompatibilis kötésrendszer
Síléc Flex

Ezekre figyelj oda, ha korcsolyázó sífutó lécet vásárolsz

A korcsolyázó sífutó lécek általánosságban sokkal rövidebbek és merevebbek, mint bármely más síléc. Ennek oka a dinamikus és erőteljes mozgás, valamint az oldalirányba kifejtett erőhatás, amely a korcsolyázó stílust jellemzi. A mozgásforma nagyon hasonló a jég- vagy görkorcsolyázáshoz, ezért is hívják ezt a sportágat skating vagy korcsolyázó sífutásnak.

Egy pár korcsolyázó síléc vásárlásakor nem árt megfontolnod, hogy mennyire vagy tapasztalt ebben a stílusban. A tapasztalt korcsolyázó sífutóknak valószínűleg merev és könnyű lécekre lesz szükségük, míg a kevésbé tapasztalt síelőknek egy puhább és rugalmasabb modell az ideális. Ha egy rugalmasabb modellt választasz, akkor egy olyan síléc előnyeit élvezheted, ami nem büntet a technikában elkövetett kisebb hibákért, míg a merevebb modelleknél valamivel nagyobb szakértelem szükséges.

A magasság és a súly is számít a korcsolyázó sífutó léc kiválasztásában

Az ideális léc megtalálásához fontos a megfelelő méret kiválasztása is. A klasszikus sífutó lécektől eltérően nincsen egyértelmű útmutató a sílécek hosszára vonatkozóan. De az átlagos korcsolyázó sílécek általában a síelő testmagasságához képest -10 és + 10 cm között helyezkednek el hosszban. De ez is természetesen a te személyes preferenciáidtól és igényeidtől függ.

Továbbá a síelő súlya is nagy szerepet játszik a megfelelő korcsolyázó sífutó léc kiválasztásában. A kategória minden korcsolyázó sílécének termék oldalán megtalálható egy útmutató a te magasságod és a súlyodhoz egyaránt megfelelő modell kiválasztásához.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek