Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Agresszív Görkorcsolyák

Mi az az agresszív görkorcsolya?

Az agresszív görkorcsolya a korcsolyázás egy olyan speciális formája, amelyben annak élvezői különböző trükköket és mutatványokat gyakorolnak a skateparkokban és a városi környezetben. A korcsolyázók legfőbb célja extrém trükkök végrehajtása, beleértve különféle grind, slide és ugrásfajtákat, míg a legtöbb más korcsolyázási stílus a sebességre, a távolságra vagy egyszerűen a városi közlekedésre összpontosít.

Az agresszív gökorcsolyák strapabíróra és keményre lettek tervezve, hogy ellenálljanak a trükkökből adódó durva landolásoknak. Ezért ezt a görkoris stílust csak ezekkel a speciális korcsolyákkal érdemes gyakorolni a lehető legjobb teljesítmény és védelem érdekében.

Az agresszív görkorcsolyázás stílusai

Az agresszív korcsolyázáson belül három fő stílus létezik, az alábbiak szerint:

STREET GÖRKORCSOLYÁZÁS

Az utcai (street) korcsolyázás vagy a freestyle görkorcsolyázás városi környezetben vagy olyan helyeken zajlik, ahol nincs kifejezetten kiépítve trükközésre szánt korcsolya pálya. A street görkorisok mindennapi utcai tárgyakat, például korlátokat és lépcsőket használnak akadályként. A kreativitás és az új, izgalmas helyek (ún. spot-ok) felfedezése a trükkök számára fontos részét képzi ennek a stílusnak.

PARK & VERT GÖRKORCSOLYÁZÁS

A park görkorizás skateparkokban zajlik. A speciálisan előállított pályaelemek lehetővé teszik a technikásabb trükkök fejlesztését és gyakorlását is valamint trükkök sorozatát, ún. kombókat. A vert görkorcsolyázás a speciális, szinte függőleges vert rámpáról kapta a nevét. A vert rámpán gyakorolt trükkök esetén hosszabb ideig maradhatsz a levegőben, ami lehetővé teszi különböző forgások és szaltók gyakorlását is.

POWERBLADING

A Powerblading az agresszív görkorcsolyázás speciális altípusa, ahol a sebességen van a hangsúly. A Powerblading görkorcsolyák lapos vázzal és nagyobb kerekekkel vannak felszerelve, ugyanis ez a stílus, akárcsak a parkour, főként különböző pályaelemekről (pl.: lépcsők) való le - és felugrásról szól.

Ha egy sokoldalúbb görkorcsolyázási stílust keresel, amely ötvözi a trükköket és a fitness korcsolyázást, akkor a freeskating neked lett kitaláva! Tekintsd meg a Freeskate kategóriánkat, ahol további információkat találhatsz az ilyen típusú görkorcsolyázásról.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek