Black Friday Hét
Spórolj akár 60%-t  -  Több mint 1000 leárazott termék  -  Mutasd az akciókat
×
Menü

BMX Kormányok

  Szűrő
Színek
Márkák
Kormány magassága
Komány design
Stucni átmérője
Előző
Következő
1 oldal / 2

Jó tudni

Egy jó BMX kormánnyal könnyebb beadni a trükköket

Lehet, hogy az összes BMX kormány egyformának tűnik, de hidd el, nem azok. A kis formabeli eltérések a freestyle BMX kormányoknál nagyban meghatározzák, hogy hogyan reagál a bringád, amikor például éppen manualt vagy kormánypörit csinálsz.

BMX kormányok mérete

A BMX kormányok, angolul BMX handlebar, természetesen számos méretben és modellben léteznek. A kormány magasságát és szélességét is inch-ben mérik. A magasságuk 8 és 10, a szélességük pedig 28 és 30 inch között mozog.

A BMX kormányok vagy alumínium vagy valamilyen nehezebb acél ötvözetből készülnek. A legtöbb freestyle kormány acélból készül, ami relatív könnyű, erős és strapabíró. A dirt BMX-hez készült kormányok általában alumíniumból készülnek, ugyanis ott a cél a lehető legkönnyebb kerékpár elérése.

Az ezen az oldalon szereplő, magasabb árkategóriájú kormányok nagy része hőkezelt. A hőkezelés egy olyan folyamat, ami megerősíti a fémet, ezáltal csökkentve a kormány elhajlása vagy eltörésének az esélyét használat közben.

Két - és négyrészes kormányok

A BMX kormányokat kettő nagyobb kategóriába lehet általánosságban besorolni:

  • Kétrészes kormányok: Azok a kormányok, melyek két csőből készültek. Az egyik cső több helyen meg van hajlítva és az adja a kormány formáját, míg a másik, egy enyhén vékonyabb, cső keresztbe van hegesztve azért, hogy erősebb és merevebb legyen a konstrukció.
  • Négyrészes kormányok: Ezeknél a kormányoknál két, egymással függőlegesen szembefordított cső formálja a kormányt. Ezt a két fő csövet tartja kettő keresztcső: egy alul és egy középen.
SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek