Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Komplett Longboardok

  Szűrő
Márkák
Lap Hossza
Függő típusa
Stílus
Előző
Következő
1 oldal / 3

Jó tudni

Egy komplett longboard - Jó első választás

Nem számít, hogy most kezdesz bele a longboardozásba, vagy már haladó szinten jársz, egy komplett longboard mindig jó választás.

Felmerülhet benned a kérdés hogy: miért jobb egy komplett deszka vásárlása, ahelyett, hogy te magad szerezd be az alkatrészeket és rakj össze egy egyedi longboardot? A válasz az, hogy ennek számos oka lehet. Lássuk az egyes okokat:

Először is, egy komplett longboard garantálja, hogy minden alkatrész kompatibilis egymással, továbbá a gyártók az adott deszkázási stílus szerint válogatták össze az alkatrészeket, így elkerülheted, hogy valami furcsa, használhatatlan deszkánál köss ki.

Másodsorban, a longboard a dobozból kivéve, azonnal használható. Könnyű, király és gyors megoldás!

Végül, de nem utolsósorban, egy jó komplett longboardot jutányosabb áron szerezhetsz általában be, mint egy ugyanolyan jó egyedileg építettet, ugyanis a gyártó sok költséget megtakarít a deszka összeszerelésnél, de attól függetlenül a minőség változatlan marad.

Longboardok: krúzolás, trükkök, sebesség és közlekedés

Számos különböző formájú longboard deszka található a piacon, mindegyik egy adott deszkázási stílusra lett teremtve. Összességében 6 különböző stílusú longboardot különböztetünk meg:

Cruiser Longboardok

Ha a longboardokról beszélünk általánosságban, akkor ez a típusú deszka képe villan fel a fejünkben. Sőt az is valószínű, hogy a pintail farrészt is odaképzeljük hozzá. A cruisereken való gurulás nagyszerű érzés, ahogy a nevükben is benne van, a városbeli krúzolásra a legalkalmasabbak. A cruiser longboardot általában lábbal vagy a testsúlyod áthelyezésével, úgy nevezett pumpálással hajtod. Az önfeledt krúzolás mellett, természetesen a deszkák alkalmasak arra, hogy elvigyenek A-ból B-be.

Carving longboardok

A carving longboardok az erőteljes pumpálásra lettek tervezve. A gyakori dinamikus és éles kanyarok miatt ez a deszkázási stílus a snowboardozás vagy szörfözés élményét nyújtja. Amikor a “carve-jellegű” kanyarokat veszed be, a pumpálással fenntarhatod a sebességet vagy gyorsíthatsz, míg az elnyújtott, S-alakú kanyarok segítségével lassíthatod a tempód.

Dance longboardok

A dance longboard az egyik leggyorsabban növekvő ág a longboardozás keretein belül. A dance, dancer vagy dancing longboardok a stílusos mozgáskultúráról szólnak. Ha meg szeretnéd mutatni a táncos vagy artista énedet a világnak, akkor ez a fajta deszka kítűnő választás a számodra. A dance longboard segítségével olyan kreatív táncos trükköket és lépéseket gyakorolhatsz a mozgó deszkán, mint például: “walk the plank; cross stepping; lookback” és gyakorlatilag bármilyen más művészi mozdulatot, ami eszedbe jut.

Freestyle longboardok

A freestyle longboardozás középpontjában a trükközés áll. Szóval, ha egy olyan longboardot keresel, ami nemcsak krúzolásra és közlekedésre alkalmas, akkor egy freestyle longboard jó választásnak bizonyulhat, hogy feldobd a deszkázási élményt olyan trükkökkel, mint például a manual, pörgések vagy ugratások. A freestyle longboardok általában top mount vagy drop-through felfüggesztéssel rendelkeznek.

A freestyle és a dancing stílus sokszor kombinálódik olyan összetett trükk-kombinációkban, mint például a cross stepping-ből váltás manual-ba, majd befejezésként egy shove-it.

Freeride longboardok

A freeride lényege a slide-ok és trükkök kivitelezése minden mennyiségben, akár lapos, akár lejtős felületen. A freeride és a downhill sokszor összefonódik, de az előbbi jobban a trükkökre fókuszál.

A freestyle és a freeride első hallásra nagyon hasonlónak tűnhet, de valójában két eltérő stílusról van szó. A fő különbség a longboard lapokban rejlik. A freeride deszkalapok sokkal merevebbek és ezáltal gyorsabban reagálnak az egyes mozdulatokra, mivel nincs meg az a ruganyosságuk, mint a freestyle deszkáknak. Ebből adódóan ideálisabbak a slide-okhoz. A legtöbb esetben- ugyanúgy, mint a freestyle longboardok- top mount és drop-through kialakítással rendelkeznek, de előfordul az is, hogy a felfüggesztés drop-down jellegű, ami közelebb helyezi a súlypontot az úthoz.

Downhill longboardok

A downhill longboardozás egyedül a sebességről szól és nincs is jobb mód sebességre szert tenni, mint legurulni egy irdatlan meredek dombról- innen ered a downhill elnevezés. Ezért, a downhill longboardozás során a lejtők által nyújtott sebesség elérésével kapod meg az adrenalin löketet (figyelj a KRESZ előírásokra és a megfelelő sebességkorlát betartására).

A downhill longboardok szintén alkalmasak a slide-ra, ami nélkülözhetetlen, ugyanis egy longboard nem rendelkezik fékekkel. Ezért, az irányítás megtartása és a sebesség korlátozása érdekében szükséged van a slide-olásra.

Ez egy kimondottan azoknak a haladóknak ajánlott irányzat, akik már jól ismerik az alap longboardos technikákat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek