×
Menü

BMX Felnik

Sorting
Márkák
Kerékátmérő
Visszaálltás

Sorting

Alkalmaz

Márkák

VisszaálltásAlkalmaz

Kerékátmérő
VisszaálltásAlkalmaz

Jó tudni

Mik Azok a Freestyle BMX Felnik?

A felnik a BMX kerékpározásnál a kerék külső oldalán található fémkeretek, amelyek a gumikat tartják a helyükön. A kerékpárhoz a felnik a kerék közepén található kerékagyhoz futó küllőkkel kapcsolódnak. Alumíniumból, acélból vagy még prémiumabb anyagokból, például szénszálból készülnek.

Milyen Méretű BMX Felnikre Van Szükségem?

A freestyle BMX felnik leggyakoribb mérete 20" hüvelyk. Ez az átmérő a standard és pro BMX modelleken található, felnőttek és idősebb gyerekek számára is megfelelő. Kisebb méretű, például 18, 16 és 14 hüvelykes felnik is rendelkezésre állnak a kisebb versenyzők számára. Nézd meg a BMX Freestyle mérettáblázatunkat, hogy megtudd, milyen kerék/felni méretet ajánlunk a versenyző életkora és a magassága alapján.

A BMX felni szélessége változhat, de általában 30-36 mm között mozog. A legelterjedtebb méret a 32 mm, de néhány versenyző a súlycsökkentés érdekében keskenyebbet, a stabilitás növelése érdekében pedig szélesebbet szeretne.

A BMX-felni küllők száma befolyásolja a kerék súlyát és szilárdságát, de a 36 küllős kerék a legelterjedtebb és a legmegfelelőbb a freestyle-hoz. A több küllős kerék nagyobb szilárdságot jelent, ezért a haladóbb vagy nehezebb versenyzők olyan felniket vehetnek fontolóra, amelyek több küllőt képesek befogadni. A 48 küllős felni a második leggyakoribb típus.

Egyfalú és Duplafalú BMX Felnik

A felnik vásárlásakor az egyik legnagyobb döntés az, hogy egy- vagy duplafalú felniket vegyünk-e. A duplafalú felniket masszívabb megoldásnak tartják, így tökéletesek a freestyle kemény landolásaihoz. Ezek a felnik nagyszerű szilárdság/tömeg arányt is biztosítanak. Az egyfalúak megfizethetőbb opciót jelenthetnek, de ezek inkább a BMX versenyzéshez (race) alkalmasak.

Mivel a BMX felnikhez nem minden esetben járnak hozzá kerékagyak, küllők és tartozékok, itt megtekintheti gyűjteményünket: BMX Agyak és BMX Kerék Alkatrészek.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek