×
Menü

Egysoros Görkorcsolyák Nőknek

  Szűrő
Színek
Márkák
Cipőméret
Kerékátmérő
Készségszint

Jó tudni

Egysoros görkorcsolyák nőknek minden célra

Ezen az oldalon rengeteg féle görkorcsolyát találsz nőknek és lányoknak egyaránt. Vannak városi és fitnesz/hobbi korcsolyák is, különböző mintákkal, designnal, agy itt biztosan megtalálod a tökéletes görkorit, ami megfelel az ízlésednek és az igényeidnek is.

Női egysoros görkorcsolyák kisebb kerekekkel

A kisebb kerekek különösen ajánlottak kezdőknek, és azoknak akik kisebb távra tervezik használni, illetve városi közlekedésre.

  • 80-84mm átmérőjű kerekeket ajánlunk kezdőknek és azoknak akik még bátortalanok

Ha még kezdő vagy, jó ötlet lehet kisebb kerekeken kezdeni. Ezáltal alacsonyabb lesz a súlypontod, aminek köszönhetően jobban irányítható a korcsolya és könnyebb megtartani az egyensúlyod. Amennyiben a belvárosban használnád a görkorid, mint közlekedési ezköz, szintén jobb ötlet lehet a kisebb kerék választása. Ezekkel sokkal könyebb irányt változtatni, és megállni, ami nagyon hasznos a tömött utcákon.

Fitnessz Görkorcsolyák Nőknek

Nagyobb kerekek javasoltak a nagyobb távok megtételéhez és edzésre. Ezekkel egyszerűbb fenntartani a tempót és keveseb energiát vesz igénybe a megfelelő sebesség elérése. Ezáltal a hosszabb távok is kényelmesek lesznek.

  • 84-90mm, de akár 110mm-es kerekek javasoltak, ha a gyorsaság a fő szempont

Attól félsz, hogy túl nagyok lesznek a kerekek? Ha már egy ideje nem koriztál, de szeretnél újra elkezdeni, mint edzésformát, válassz 90 mm-es kerekeket. Szükséged lesz egy kis gyakorlásra, de hamar hozzá fogsz tudni szokni, és imádni fogod a nagyobb kerekek adta sebességet és kényelmet.

Mi a különbség az unisex és a női görkorcsolyák között?

Amennyiben a korcsolya kényelmesen illeszkedik a lábadra, egyáltalán nem számít, hogy női vagy férf korcsolyát viselsz-e. Általában a kinézeten kívül, nincs különbség a női és férfi korcsolyák között. Vannak azonban olyan gyártók akik egyes terméket női és ferfi kivitelben is kiadnak, amik kissé pontosabban követik a nők és férfiak anatómiáját. Ebben az esetben a különbség általában a szélességben, formában és a szár hosszában mutatkozik:

  • A női görkorcsolyák szűkebbek, mivel a nők lábfeje általában kissé keskenyebb. Ezáltal a korcsolya jobban illeszkedik a lábfejre. Amennyiben azonban széles a lábfejed, jó ötlet lehet a férfi modellt választanod.
  • A női görkorcsoylák szára általában alacsonyabb. Ez azért van, mert a nők lábszára általában rövidebb mint a férfiaké, ezért a magasabb szár szoríthatja, akadályozhatja a lábszárat. Emiatt amikor korcsolyát választasz fontos, hogy figyelj arra is, hogy a szár kényelmes-e. Semmiféleképpen nem szabad túl nagy nyomást gyakorolnia a lábszáradra, mert így nem fogod tudni a felső csatot megfelelően meghúzni. Amennyiben kényelmes a szár, bártan válassz unisex korcsolyát.

Ne feledd, hogy a férfi korcsolyák méretezése nagyobb, így ha férfi krocsolyát vásárolsz, javasolt egy számmal kisebbet választani, mint amit a női korcsolyához választanál. Például, ha 41-es női korit választanál, valószínűleg 40-es unisex korcsolya lesz a megfelelő.

Női egysoros görkorcsolyák váza

A görkorcsolyák váza nem annyira lényeges, kivéve ha profi koris vagy, vagy több mint 80 kg a súlyod.

A legtöbb női és unisex korcsolya alumínium vázzal rendelkezik. Előfordulnak azonban kompozit vázak is. Alapvetően az alumínium váz tartósabb és merevebb. Ezek jobban közvetítik az energiát és jobb iránytartási stabilitást biztosítanak nagy sebességnél, mint a kompozit társaik. Tehát, ha tartósabb és merevebb vázra van szükséged, vagy több vagy mint 80kg akkor az alumínium váz javasolt.

Amennyiben további kérdésed merülne fel azzal kapcsolatban, hogy melyik korcsolyát válaszd, olvasd el az Egysoros Görkorcsolya Vásárlási Útmutatónk..

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek