Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

BMX Kerékpárok

Mi a Freestyle BMX?

A Freestyle BMX a BMX-ezés egyik fő sportága. Ez a vonal a kreativitásról, az eredetiségről és a stílusról szól, azzal a céllal, hogy különböző környezetben trükköket hajtsunk végre. A Freestyle Kaliforniában alakult ki az 1970-es évek közepén, amikor a versenyzők a gördeszkásokhoz hasonló környezetben kezdtek trükköket végrehajtani. A freestyle BMX kapuja nyitva áll előtted, akár versenyszerűen, akár csak szórakoztató hobbiként szeretnél belevágni.

A freestyle BMX kerékpárokat masszív vázuk és kicsi, de tartós kerekeik jellemzik. Ezek a kerékpárok arról ismertek, hogy erős, robusztus kialakításúak, hogy ellenálljanak a freestyle űzésével járó brutális behatásoknak.

A Freestyle BMX Különböző Stílusai

Az évek során a freestyle BMX különböző stílusokká alakult és fejlődött. Bár ezek különböznek egymástól, nem vonatkoznak rájuk rögzített szabályok, és jelentős átfedések is vannak közöttük.

Street BMX

A Street BMX az utcán és városi területeken történő trükkök és mutatványok végrehajtásáról szól, akárcsak a gördeszkázás és a görkorizás. Az utcai BMX-ezés során olyan tárgyakat használsz fel a trükkökhöz, mint a korlátok és járdaszegélyek, vagy az épületek különböző felületei.

Park BMX

A park BMX általában gördeszkaparkokban jellemző stílus, és a cél a trükkök végrehajtása az ottani akadályokon, például rámpákon és korlátokon. A park BMX történhet egy többfunkciós gördeszkaparkban vagy egy kifejezetten BMX kerékpárok számára épített arénában.

Vert BMX

Itt a cél az, hogy mutatványokat és trükköket mutassunk be a levegőben egy vert rámpán, ami lényegében egy nagy félcső függőleges felső részekkel. A versenyzők a félcső egyik oldaláról a másikra mennek, és arra törekednek, hogy minél több időt nyerjenek a különböző trükkökhöz a levegőben. Ez a freestyle BMX legextrémebb és legnehezebb stílusa.

Trail és Dirt BMX

Ez a BMX-típus egy jellegzetes, földes pályán zajlik. A cél az egyik földugratóról a másikra ugrani, miközben a levegőben trükköket kell végrehajtani. A trail és dirt során a cél a flow létrehozása és komolyabb trükkök végrehajtása. A dirt-nél az ugratók jellemzően magasabbak, a mutatványok pedig kockázatosabbak, mint a trail esetében.

Flatland BMX

A Flatland BMX-ben a versenyzők célja, hogy trükköket és pörgéseket hajtsanak végre sima felületeken, elsősorban a talajon. Nincsenek rámpák és korlátok, a flatlandet gyakran nevezik a legművészibb freestyle irányzatnak. Sok flatland-versenyző más stílusokat is űz.

Ha ezen stílusok valamelyike úgy hangzik, mintha neked való lenne, akkor nézd meg Freestyle BMX kerékpár kínálatunkat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek