×
Menü

BMX Hajtókarok

  Szűrő
Színek
Márkák
Hajtókar hossza/típusa
Középcsapágy

Jó tudni

Mi Az a BMX hajtókar?

A BMX hajtókarok azok a fémkarok, amelyek a kerékpár pedálokat a hajtáshoz kapcsolják. A freestyle hajtókarokat úgy tervezték, hogy strapabíróak legyenek, és fontos részét képezik a BMX-en való előrehaladásnak. A verseny (race) típusú BMX kerékpár hajtókarokhoz képest, amelyek alumíniumból vagy szénszálból vannak, a freestyle hajtókarok acélból vagy krómból készülnek.

Melyek a Különböző Típusú BMX Hajtókarok?

A freestyle BMX kerékpárokhoz három fő hajtókar típus létezik: 1 darabos, 2 darabos és 3 darabos. Az 1 darabos hajtókarokat a csapágyak tartják a helyükön, és általában a belépő szintű kerékpárokon és a régebbi modelleken találhatók. A 2 darabos hajtókarok egy hajtókarcsavarral rendelkeznek, könnyen felszerelhetők, és egy olyan tengelyt tartalmaznak, amely az egyik hajtókarba van beépítve. A 3 darabos BMX hajtókarok a freestyle BMX kerékpárokon leggyakrabban használt hajtókarok. Általában nehezebbek, de masszívabbak, mint a 2 darabos hajtókarok, és gyakran egy kicsit szélesebbek.

Milyen Hosszúak Legyenek a BMX hajtókarok?

A BMX hajtókarok többféle méretben kaphatók, körülbelül 125 mm-től 190 mm-ig, azonban a legtöbb versenyző 170 mm vagy 175 mm hosszúságot választ.

Az, hogy milyen hosszú legyen a hajtókarod, végső soron személyes preferencia, azonban hatással lesz a bringázásra. Ha az a célod, hogy sebességgel tekerj, akkor ajánlott a hosszabb hajtókarokat választani. Ha inkább az utcai trükkökre vágysz, akkor válassz kisebb hajtókarokat, mivel ezek több szabad mozgásteret biztosítanak.

Végül pedig feltétlenül ellenőrizd, hogy a hajtókar kompatibilis-e a pedálokkal és hogy ismered-e a középcsapágy méretét.

Ha inkább a Race BMX a kedvenced, akkor nézd mega Race BMX hajtókarokat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek