×
Menü

Görkorcsolya Ruházat & Kiegészítők

Mit vegyek fel korcsolyázáshoz?

Az egysoros és kétsoros görkorcsolyázás rengeteg mozgást igényel mind a felső-, mind az alsótestben, így a viseletednek lehetővé kell tennie, hogy szabadon lendíthesd a karjaid és mozgathasd a lábaid. Egy jó korcsolyázó ruházat lehetővé teszi, hogy szabadon mozogjon a lábad és könnyedén lehajolhass. Az anyag szintén fontos tényező az egy- és kétsoros görkorcsolya ruházatot illetően. Viselj gyorsan száradó és rugalmas anyagokat, amelyekben könnyedén mozoghatsz korizás közben.

Ruházat kiválasztása egysoros és kétsoros görcsolyázáshoz

Mindenek előtt viselj egy pár korcsolyázó zoknit, amely kényelmes, légáteresztő anyagból készült. A hosszú nadrágok szintén megfelelő viseletet nyújthatnak a korcsoláyzáshoz. A farmer vagy melegítőnadrág mindig a freestyle és agresszív korcsolyázók első számú választásai között van. Nemcsak jól nyújthatóak, de védelmet nyújtanak az esetleges zúzódások ellen is.

Egy egyszerű póló a meleg napokon és egy deszkás kapucnis pulóver ősszel vagy télen szintén remek választások. A napsütéses napok megkövetelhetnek egy napszemüveget, ezért válassz egy kemény műanyag sportnapszemüveget, amely nem akadályozza a látást, és nem törik el, ha leesik.

Ne feledd a védőfelszerelést

Csábító lehet a korcsolyázó védőfelszerelés viseletének mellőzése. Azonban még a tapasztalt quad és egysoros korcsolyázók is mindig viselnek bukósisakot és térdvédőt. Fontold meg a csuklóvédő és könyökvédő viselését, különösen, ha kezdő vagy. Sok korcsolyázó beépítette ezt a fajta védelmet a korcsolyaruházatába, és neked sem érdemes másképp cselekedned. A védőfelszereléseket a ruházatod alatt is viselheted, ha nem akarsz kompromisszumot kötni a stílusoddal.

Ha nincs még védőfelszerelésed, látogass el a Görkorcsolya védőfelszerelés oldalunkra.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek