Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Neoprén Kesztyűk

  Szűrő
Márkák
Méret
Vastagság
Nem

Birkózz meg a hideggel egy pár neoprén kesztyű segítségével

Ahogyan a víz egyre hidegebbé válik, eljön egyszer annak az ideje, hogy önmagában egy neoprén ruha nem elég ahhoz, hogy melegen tartson. Elsőnek az alsó végtagjaidról gondoskodsz, tehát felveszel egy neoprén cipőt. Azonban a következő, elkerülhetetlen lépés a neoprén kesztyűk használata.

A neoprén vagy buvárkesztyűk vásárlásánál a három fő szempont: a strapabíróság, a megfelelő méret, illetve a feladatra való alkalmasság.

Milyen vastag legyen a neoprén kesztyű?

A szörfözésre használt neoprén kesztyűk esetében minél rugalmasabb egy kesztyű, annál jobban illeszkedik a kézre. A legtöbb neoprén kesztyű 2 és 5 mm közötti vastagsággal rendelkezik. Természetesen, ahogy minden más ruházatra is igaz, minél vastagabb a neoprén kesztyű, annál jobban melegít. A vastagabb neoprén kesztyűkben azonban elveszik a kéz finommotorikája. Éppen ezért a cél mindig az egyensúly megtalálása a kellő melegség és a még érezhető tapintás között.

A neoprén kesztyűknek minden esetben szorosan kell a kézre illeszkedniük. Ha túl nagy a kesztyű, akkor lötyögni fog benne a kezed, ami már rövid időn belül is rendkívül idegesítővé fog válni. Továbbá,a nagy és laza kesztyűkbe a víz is befolyhat, ami nemcsak a víz hőmérséklete miatt lesz kellemetlen, hanem nehézzé fogja tenni a kezeid. A vízzel nehezített kézfejekkel történő evezés biztosan jó erősítő gyakorlat, de garantáltan nem jó érzés.

Mindig tűrd be a neoprén kesztyűt

Ha azt szeretnéd, hogy a kesztyűd a lehető legtöbb hőt tartsa bent és kényelmes legyen, akkor mindenképpen tűrd be azt a neoprén ruhád ujja alá. Ezzel az egyszerű trükkel több időt tölthetsz a vízben.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek