×
Menü

Carving Sílécek & Piste Sílécek

  Szűrő
Márkák
Hossz
Nem
Ügyességi szint

Jó tudni

Carving sílécek műlesikláshoz és gyorsasági lesikláshoz

A carving síléceket piste, azaz pálya sílécnek is nevezik, mivel a legtöbb stílusú lejtőn való lesikláshoz használhatóak. Néhány carving síléc kifejezetten haladóknak ajánlott, míg mások könnyebben használhatók. A piste síléceket úgy tervezték, hogy nagy sebességnél is megtartsák stabilitásuk, azonban a manőverezhetőségük nem a legegyszerűbb. Emiatt ezek a carving lécek haladó és profi síelők számára a legmegfelelőbbek. Az ilyen típusú sílécket profi szinten is használják, például a világkupán.

Minőségi piste sílécek

A piste síléceket verseny léceknek is hívják, mivel nagy sebességre lettek tervezve. Ezeknél a síléceknél fontos, hogy nagy sebességgel lehessen velük lesiklani, miközben a precizitás megmarad még nehéz hóviszonyok között is.

A verseny/piste síléceket használják a gyorsasági verszenyszámokban. A síelők, akik ebben a versenyszámban indulnak, speciális ruhát viselnek, hogy csökkentsék a légellenállást, ezzel si növelve a sebességüket. A szlalom/carving léceket használják a technikaibb versenyszámokban, mint a műlesiklás/szlalom, ahol a versenyzők a pályán lévő kapukat megkerülve versenyeznek. Mindazonáltal a carving lécek nem csupán versenyzőknek ajánlott, hiszen ezek tökéletesen alkalmasak bármely típusú pályán való lesikláshoz.

A pályára való síléc egy igazi carving léc

A pályán használt lécek gyakran keskeny derékkal és szélesebb orral rendelkeznek. Ugyanakkor merev felépítésűek, ezzel biztosítva a stabilitást. Annak ellenére, hogy a piste síléceket a pályán már előkészitett hóra gyártják, néhány új modell kissé eltérő felépítéssel bír, így kissé könnyebben használhatóak a pályán kívüli körülmények között is. Ezt viszont kizárólag tapasztalt síelőknek ajánlott kipróbálni, mivel attól függetlenül, hogy lehetséges velük pályán kívül siklani, nem ez a fő cíéljuk, így továbbra is elég nehéz ezekkel pályán kívül csúszni.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek