Karácsony
Nézd meg nagyszerű karácsonyi ajánlatainkat itt  -  Mutasd az akciókat
×
Menü

Síroller botok

  Szűrő
Színek
Márkák
Hossz
Csúcs átmérője

Jó tudni

Síroller botok - puha vagy merev?

Ebben a kategóriában különböző merevségű síroller botok széles választékát találhatod. Általában minél nagyobb részük karbonszálas, annál merevebbek és masszívabbak, de kevésbé rugalmasak.

A rollersí botok számos különböző súlyban és anyagban elérhetőek. Egy puhább síbot nagyobb kényelmet biztosít és így a kevésbé tapasztalt síelők elkerülhetik a karban jelentkező izomlázat.

Ha aktívan rollersí versenyzel és a nagy sebesség a prioritásaid közé tartozik, akkor egy merevebb síbot lesz a számodra ideális választás, mivel az nagyobb energiát tud majd átadni. Törekedj ne eldobni a magasabb karbontartalmú,merev síbotokat, ugyanis, ha nem vigyázol, azok könnyedén eltörhetnek. Ez komoly versenyek idején szinte elkerülhetetlen, amikor a versenyzők vállvetve, szó szerint felkűzdik magukat az első helyre. A nagyobb volumenű sífutó versenyeken szintén ezzel a problémával szembesülhetsz. Kiváló példa erre a Vasaloppet nevű síverseny, ahol a 90km-es sípálya mentén szétszórt, törött síbotok látványa igen gyakori.

A síbot általában annál könnyebb, minél több része karbonszálból van készítve. Ez szintén egy előny a versenyek során, ugyanis, így minden egyes bottal való húzás könnyebbé válik.

A márka kiválasztását tekintve, minden a használó személyes igényeitől függ. Sok rollersíelő, aki a sima vagy cross country síelésnek is hódol, ugyanazt a botot használja mindenhez. Ez lehetséges, hogy a hegyek gyakori cseréjét eredményezi, de cserébe elkerülheted a két vagy több síbot pár tisztítása és tárolásával járó bonyodalmakat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek