×
Menü

Kiteboard Szíjak & Kötések

  Szűrő
Márkák
Cipőméret

Kötést és cipőt vagy szíjat érdemes kiteboardozáshoz használni?


Ezt a kérdést minden kiteszörfös felteszi magának kitesurf-karrierjük egy bizonyos pontján. Ez valóban egy igen fontos kérdés, amelyet érdemes megfontolni és kivesézni, ugyanis mindkét felállásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A kiteszörfözést a wakeboard inspirálta, ami nagyon hasonlít ehhez a sporthoz. De jelentős a különbség azonban a két sportnál fellépő húzóerők között. Lehetséges, hogy találkoztál már egy-két deszkával a tengerparton, amelyen wakeboard kötések voltak felszerelve. Bár sok versenyző kedveli a kiteszörf szíjakat, mások erőszerettel hajlanak az "eredeti" beállítás felé, amelyet a wakeboardozás inspirált.

Ha megnézzük mit használnak a világ leghíresebb kiteszörfösei, mint Youri Zoon, Alex Pastor és Alberto Rondina, látni fogjuk, hogy majdnem mindegyikük kiteboard kötést és cipőt használ.

Kiteboard kötések - egy kicsit trükkösek


A kiteboard kötések és csizmák használata kissé bonyolultabb lehet, mint a kiteboard szíjaké, de ha egyszer ráérzel, akkor képes leszel nagyobb erővel és stílusosabban szörfözni, mint valaha.

Összefoglalva tehát: A kezdőknek érdemesebb kiteboard szíjjal kezdeni amíg nem érzik az alapokat, és ha tetszik nekik, akkor nem is érdemes váltani. Kiteboard szíjak segítségével bárki könnyen és gyorsan belejöhet ebbe a sportba. Ha tapasztaltabb vagy, és esetleg új beállítást akarsz kipróbálni, akkor a kitesurf kötések és cipő megér egy próbát.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek