Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

BMX Gumik

  Szűrő
Színek
Márkák
Kerékátmérő
Kerék szélessége
Összehajtható
Kerék Nyomás
Előző
Következő
1 oldal / 6

Jó tudni

BMX gumik - fontos a minőség

Vitathatatlan, hogy egy jó minőségi külső gumi sokkal élvezetesebbé teszi a biciklizést. Senki se szeret azon aggódni, hogy mikor jön a következő defekt vagy vajon hány fékezést bír ki még a futófelület. Egy jó külső szett magabiztosabbá tesz, ami különösen fontos trükközés esetén. Egy gonddal kevesebb jár a fejedben a menet előtt, mert tudod, hogy akárhogy is landolsz, a gumid ott lesz alattad.

A Freestyle BMX irányzatok (mint például Flatland, Street) számára készült külsők úgy lettek tervezve, hogy a kellő stabilitást nyújtsanak tartós ideig. A Freestye-ból adódóan a gumik nem terepre vannak kialakítva, hanem az utcák, valamint a skateparkok többnyire sima beton- illetve aszfalt felületére.

A megfelelő méretű BMX külső gumi kiválasztása

A Freestyle BMX-ek gumimérete értelemszerűen a kerékméretet követve 12” és 29” között mozog.

A leggyakoribb és legnépszerűbb gumiméret a 20”-as. Azonban ha egy 12 év alatt vagy, azt ajánljuk, hogy kezdj kisebb méretű kerék-valamint külsővel.

A külső gumik másik paramétere a gumi szélessége, collban megadva. Felhasználástól függően a kapható külsők mérete 1” és 2,4” között mozog. A belső gumik méretét a termékleírások alatt találod. Majdnem minden BMX belső passzol az összes szélességű BMX külső gumihoz.

A külsők futófelülete igen eltérő lehet modellenként. A futófelület rovátkáinak alapvető funkciójuk az, hogy kellő tapadást biztosítsanak. A kevésbé sűrűn rovátkolt gumi például kevésbé tapad, cserébe viszont gyorsabbá teszi a biciklit. A BMX-ek esetében azonban a sűrűn rovátkolt futófelület a jellemző a stabilitás érdekében.

Mennyi levegőt pumpálj a BMX gumidba

Ugyan vannak a guminyomást illetően különböző iránymutatók, mi azt javasoljuk, hogy döntsd el magad mi a kényelmes, viszont figyelj a külső gumik peremén lévő maximum nyomásérték betartására.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek