×
Menü

Futóbicikli gyerekeknek

A futóbiciklizés könnyű és mókás

Ha a gyermeked tud járni, akkor a futóbicikli használata sem fog gondot okozni. Meglátod, hogy a gyerkőc gyorsan bele fog jönni és végignézheted, ahogy sikereket ér el ennek az új, szórakoztató eszköznek a segítségével.

Gyermeked megajándékozása egy lábbal hajtós biciklivel kiváló első lépés a rendes, pedálos biciklihez való hozzászokás felé. A futókerékpár lehetővé teszi csemetéd számára, hogy lassan, de biztosan találja meg a saját súlypontját anélkül, hogy közben nagyokat esne. Első lépésként elég, ha a lurkó a lába közé vett biciklivel sétálgat. Következő lépésként pedig megpróbálhat a futókerékpár ülésére ráülni és lábbal hajtani azt. Rövid idő elteltével a gyerkőc már felhúzott lábbal, gurulva fog megtenni egyre hosszabb távokat.

Annak ellenére, hogy igen kicsi az esély az esésre, hosszú távon mi mindenképpen ajánljuk egy sisak beszerzését, mint minimális védőfelszerelés. Emellett, a könyökök vannak kitéve a legjobban az esésnek, így az elején a könyökvédő használata is javasolt.

Ebben a kategóriában jó minőségű és megfizethető lábbal hajtós biciklik széles választékát találhatod. Mindegyik, nálunk található futóbicikli alkalmas egyaránt lányok és fiúk számára is.

Futóbicikli vagy oldalkerék kerékpárra?

A futókerékpár vagy lábbal hajtós kerékpár segítségével a gyerekek megtanulják a kormányzást, amit majd később egy rendes, pedállal hajtott bicikli esetében is alkalmazni tudnak. A kanyarodás gyakorlása a futóbicikli által fejleszti a gyermekek motorikus és egyensúlyi készségeit is.

Egy kisgyermek első kerékpárjának egy futókerékpár ideálisabb, mint egy oldalkerekes kerékpár, ugyanis az apró bringások elindulásnál hajlamosak eleinte beverni a lábukat a segédkerekekbe. Továbbá, sokkal kevésbé ijesztő érzés úgy megtenni az első métereket a kicsiknek, hogy a lábuk a földön van, ezáltal biztos támaszt nyújtva egy esés esetén.

A lábbal hajtós kerékpárok csökkentett súlya a ksigyermekek számára is előnyt jelent, ugyanis így képesek könnyedén felemelni a saját kerékpárjukat és ez által bármilyen akadállyal megbirkózni. Tehát nincs szükség anya vagy apa segítségére, ahhoz, hogy felkerüljön a bringa az útról a járdára. Elakadt a bicikli? Csak dőlj hátra és élvezd, ahogy a csemetéd sikeresen kiszabadítja magát, ez által sikerélményekben gazdagodik, a frusztráció és hiszti helyett.

Út a futóbiciklitől a rendes kerékpárig

Mivel a lábbal hajtós kerékpár gyakorlatilag ugyanaz, mint egy rendes bicikli csak pedálok nélkül, az átállás a hagyományos biciklire sokkal kevésbé extrém változás, mint az oldalkerekek levétele, ugyanis a két keréken való közlekedést immár megszokta a lurkó.

Ha a gyermeked már kinőtte a futókerékpárját és eljött az ideje a váltásnak, érdemes az új, hagyományos bicikli pedálját leszerelni és rögzíteni a hajtókart a vázhoz. Ez által a gyerkőc megtapasztalja, hogy milyen érzés egy nagyobb kerékpárt hajtani, először pedálok nélkül, aztán pedig rendesen. Miután a nagyobb biciklin is megvan az egyensúly, a pedálok bevonása már gyerekjáték lesz.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek