Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Longboardok

Jó tudni

Longboardok- Szörf kerekeken?

A longboard gyakorlatilag egy hosszú gördeszka fajta, általában 90 és 120 cm közötti (35-47 inch) hosszal rendelkezik. A longboardok számos deszkázási tevékenységre ideálisak, mint például a krúzolás, versenyzés, downhill vagy az egyszerű közlekedés. Egy gördeszkához képest egy longboard sokkal simább deszkázási élményt biztosít, valamint a szlalomozásra alkalmas kialakítása a szörfből vett át elemeket, ami miatt a longboardozás kicsit olyan érzés, mintha kerekeken szörföznénk. Ezért sokszor aszfalt-szörfként említik a sportot.

A longboardok típusai

A piacon számos különböző formájú longboard deszka található és mindegyik forma egy adott deszkázási stílushoz lett kifejlesztve. A deszka fő jellegzetességei a design, rugalmasság és a felfüggesztés felszerelési módja. Mindent összevetve, ezek az általános longboard típusok:

Cruiser Longboardok- krúzolásra és közlekedésre

A cruiserek gyakran szörfdeszka alakúra vannak tervezve, azaz keskeny farrésszel, ún. pintail-el rendelkeznek. Formájukból adódóan kiválóan alkalmasak szörfös-jellegű krúzolásokra.

Carving Longboardok- Pumpálás az aszfalton

A pumpálási technikát, vagyis amikor a testsúlyod áthelyezésével gyorsítják a deszkát, a carving longboardokon lehet a legjobban alkalmazni. A szlalomszerű gördülés és pumpálás miatt a carving olyan érzés majdnem, mintha szörföznél vagy porhóban snowboardoznál.

Dance Longboardok- mutasd meg a táncos éned

A dancer longboardok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy kipróbáld milyen érzés a deszkán menet közben lépkedni vagy akár táncolni, ahelyett, hogy egy helyben maradnál. A dance longboardok továbbá nagyon jó egyensúlygyakorlatnak bizonyulnak és hosszabb utakra is alkalmasak.

Freestyle Longboardok- ne csak krúzolj, trüközz is!

A tökéletes összhang a szörf-jellegű gurulás és a trükközés között. A freestyle longboardot a SkatePro csapata azoknak ajánlja, akik egy trükkös deszkára vágynak a longboardok keretein belül

Freeride longboardok- slide és trükkök

A freeride deszkák úgy lettek tervezve, hogy megkönnyítsék a slide-okat és trükköket, akár síma, akár lejtős (downhill) terepen. A freeride és a downhill (lásd alább) két nagyon hasonló stílus, de a freeride sokkal trükk-orientáltabb.

Downhill longboardok- slide és sebesség

A downhill longboardok azok számára lettek tervezve, akik imádják a meredek utakon való legurulást és az emelkedőkről való lezúzást (hill bombing), természetesen nagy sebesség mellett. A downhill deszkák rendkívül merevek és stabilak.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek