×
Menü

Longboard Kesztyűk és Slide Korongok

Longboard kesztyű: a downhill kötelező tartozéka

A longboard kesztyűk védőfelszerelésként funkcionálnak, amikor nekiveted magad a hosszú lejtőnek longboarddal, azaz downhill nevű sportágat űzöd. Egy pár longboard vagy slide kesztyű segítségével csúszásokat (ún. slide) vitelezhetsz ki és közben nem kell azon aggódnod, hogy esetleg megsérted a kézfejed.

A longboard kesztyűk többnyire strapabíró bőrből készülnek és extra slide korongokkal vannak ellátva, amik biztosítják a kezeid védelmét, miközben te éppen a hangsebesség határát súrolod downhill közben!

Miután elkezdessz slide kesztyűt használni, hamar észre fogod venni, hogy szerencsére a slide korongok hamarabb kopnak el, mint a kesztyű maga. Ezért árulnak külön slide korongokat, ugyanis egy új korongszett vásárlásával jelentősen meg tudod hosszabbítani a kesztyűd élettartamát. A slide korongok formatervezett, hőre lágyuló műanyagból készülnek, ami kicsi felületi súrlódást biztosít, ez által lehetővé téve a gyors és sima csúszásokat a durva aszfalt utakon is.

Longboard kesztyűk kezdők és haladók számára is

Slide kesztyűk széles választékával rendelkezünk kezdő és profi longboardosok számára is. A kezdők számára olyan longboard kesztyű ajánlott, melyen a korongok az ujjbegyeket is megvédik, míg a nagyobb tapasztalattal rendelkező deszkások inkább a rugalmasságot részesítik előnyben és olyan kesztyűt használnak, amin a korongok nem védik az ujjbegyet. Az ilyen kesztyűn az ujjvégek rendszerint kemény bőrrel vagy kevlárral vannak bevonva.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek