×
Menü

Klasszikus Sífutó Lécek

  Szűrő
Márkák
Hossz
Kompatibilis kötésrendszer
Talp típusa
Wax
Típus

Klasszikus túrasí lécek a kitaposott ösvényekre

A sífutás a világ minden táján népszerű sport, és az egyik legrégebbi síspport. Az 1924-es franciaországi játékok óta képviselteti magát a téli olimpiai játékokon.

A klasszikus túrasí léceket ápolt hópályákra tervezték, könnyű és keskeny kivitelben. A klasszikus sífutó léceket ezért gyakran használják a gyors síeléshez és a versenyzéshez.

Ha több kontrollt szeretnél a mélyebb hóban, javasoljuk, hogy nézd meg a túrasí léc kínálatunk.

Melyik klasszikus sífutó lécet válasszam?

Amikor sífutó lécet választasz, a súlyod és magasságod meghatározó tényezők, amik befolyásolják a az siklást, a sebességet és a nyomvonalakon és lejtőkön való siklás közben.

Nagyon fontos a megfelelő camber is. Ha túl nagy camberrel ellátott túrasí lécet vásárolsz, akkor nehézségekbe fogsz ütközni a sí lenyomásánál. Ennek eredményeként a hó és a viasz között nincs vagy csak minimális érintkezés van ezzel hátrafelé csúszást okozva.

Ha túl lapos/puha sílécet vásárolsz, ennek az ellenkezőjét tapasztalhatod. Őrült tapadást fogsz tapasztalni, de a csúszás rendkívül rossz lesz. Ennek oka az, hogy az alsó viaszzóna túl keményen lesz a hóba nyomva.

Általános szabály az, hogy a klasszikus sífutó lécnek 20-30 cm-rel magasabbnak kell lennie, mint te. Ha a kompaktabb modellek közül választasz, ez a szabály természetesen nem érvényes. Ezt az egyes termékek leírásában megtalálod.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek