×
Menü

Freeride Sílécek

  Szűrő
Márkák
Hossz
Derék szélessége
Nem
Profil
Ügyességi szint
Előző
Következő
1 oldal / 2

Jó tudni

Miről is szól a freeride síelés?

Mindegy, hogy freeride, backcountry, pályán kívüli vagy porhó síelésként ismered, ha tudod miről van szó, akkor valószínűleg az jut róla eszedbe hogy: oltári nagy móka!

A freeride síelés eredetileg a sílécekkel való, pályán kívüli hegyre való túrázást, valamint az onnan, a szűzhavon való lesiklást jelenti. Ez, az összetett mozgásforma természetesen különlegesebb sífelszerelést igényel, mint a sima, pályán való lesiklás.

És mivel a freeride élménybe beletartozik a hegyre való felmászás is (kivéve persze, ha sífelvonót, motoros szánt vagy helikoptert használsz), szükséged van egy pár fókára is, ami megfelelő tapadást biztosít a felkapaszkodáshoz.

A freeride síléc formatervezése

A porhóra tervezett freeride lécek általában széles kialakítással és rocker profillal rendelkeznek, hogy fenntartsanak az, olykor mély, porhavon. A léc széles középső része is megkönnyíti a fennmaradást a hó tetején, valamint leveszi a teher egy részét a lábadról.

Ennek következtében, az éles kanyarok és szlalomozások sokkal nehezebbek egy freeride léccel, mint egy normál alpesi vagy all mountain síléc esetén.

Melyik freeride léc illik a legjobban hozzám?

Az egyik legfontosabb tényező a backcountry síléc kiválasztásánál az, hogy mennyit fogod ténylegesen pályán kívül használni a léced. Ha kizárólag a pályán kívüli terepen fogsz siklani, akkor minél szélesebb lécet válassz. De, ha a freeride és a pályán való síelés is érdekel, akkor a legideálisabb egy 95-105mm közötti középső szélességgel rendelkező léc vásárlása. Ez által nem lesz gondod a pályán való szlalomozással és a hóban sem fogsz elsüllyedni.

Ha többet szeretnél tudni, olvasd el a Síléc vásárlási útmutatónkat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek