×
Menü

Freestyle BMX Kerékpárok

  Szűrő
Színek
Márkák
Kerékátmérő
Felsőcső hossza
Készségszint
Kerékagy
Előző
Következő
1 oldal / 4

Jó tudni

A Freestyle BMX kerékpárok

A Freestyle BMX bicikli a trükközre lett kitalálva. Sokoldalúságát az adja, hogy gyakorlatilag bármit felhasználhatunk a trükkökhöz, az utcai elemektől kezdve (padkák, padok) a parkok által nyújtott rámpákig. Kezdésnek akár egy parkoló is megteszi, egy sima felületen is több trükk lehetséges, mint hinnénk.

Ebben a kategóriában megtalálhatsz mindent, ami a Freestyle BMX karriered elkezdéséhez szükséges. A bringák mellett természetesen számos alkatrészt is megtalálsz itt, így ha valamid cserére szorul vagy éppen fejleszteni szeretnéd a Freestyle BMX kerékpárod biciklid, itt a helyed. Válogass a márkás komplett BMX-eink közül, számos színben és variációban!

A Freestyle kultúra gyökerei egészen a 70’-es évek közepéig nyúlnak vissza. Az új irányzat hívei sokszor ugyanott gyakoroltak, mint a gördeszkások, a két extrém sport azóta sem szakadt el teljesen egymástól, a skatepark mind a gördeszkások, mind a BMX kedvelt spot-ja maradt.

Természetesen az irányzat fejlődése nem állt meg és az új stílusok- mint a Dirt, Street, Flatland- megjelenése is mutatja milyen sokoldalú a BMX. Nálunk megtalálhatod a neked tetsző kerékpárt vagy alkatrészeket, bármely stílus is érdekel.

Az utcai BMX Freestyle

A Freestyle BMX stílus ugyan úgy megtalálható az utcán, mint ahogy a gördeszák, rollerek, valamint agresszív korikat is. Az utcán ugyanis hétköznapi elemekeket, mint például padkákat valamint korlátokat, használnak a trükkökhöz. Ilyen trükk például egy korláton, vagy nagyobb beton kiszögellésen történő csúszás, vagyis grind.

A parkos BMX Freestyle

Ha már unod az utcákat, akkor a helyi skatepark (remélhetőleg) mindig nyitva áll előtted rámpák és más elemek tömkelegével. A parkoknak talán a legnagyobb előnye, hogy megismerkedhetsz más BMX Freestyle-os arcokkal is és gyakorolhatjátok a trükköket közösen.

A Flatland BMX

Ez a stílus a többi BMX Freestyle irányzattól merőben eltérő, ugyanis mindenféle elem vagy akadály igénybevétele nélkül történnek a trükkök, méghozzá általában sima, lapos aszfaltfelületen. Ezekhez a trükkökhöz rendkívüli technikai tudás és egyensúly érzék szükséges, mint például az ideális egyensúlypont (angolul: balance point) megtalálása. Annak ellenére, hogy ezek a BMX kerékpárok nem ugratásra vannak tervezve, szintén masszívnak kell lenniük, ugyanis a Flatland-esek sokszor a pegen vagy a vázon egyensúlyoznak és ilyenkor ezekre az alkatrészekre helyeződik a teljes tömeg. A Flatland valójában biciklis trükkök kombinálása breakdance és akrobatikus elemekkel.

Ha többet szeretnél tudni, tekints meg az egyes termékleírásokat a Freestyle BMX választékunk keretében.

A Dirt, és a terep BMX

Ugyan ma már mindent, ami terepen, vagyis nem betonon vagy skateparkban történik Dirt BMX-nek hívnak, valójában a Dirt BMX a magas ugratókról szól, míg terep BMX esetén sokszor a mountain bike-hoz hasonlóan egy adott terep úton mennek végig a Freestyle-sok a bukkanók által nyújtott ugratást kihasználva mindenféle trükközésre.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek